Ισχυρότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός στις ΗΠΑ προκάλεσε κάποια ανησυχία στις αγορές. Την κατάσταση δεν βοήθησε ούτε το Πεκίνο καθώς δεν ανακοίνωσε κάποια μεγάλα μέτρα τόνωσης. Ο χαλκός σημείωσε πτώση μετά την ανάγνωση από το ετήσιο οικονομικό συνέδριο εργασίας της Κίνας που απέτυχε να προτείνει μεγάλα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης. Αντίθετα, οι ηγέτες του ασιατικού γίγαντα τόνισαν την ανάγκη για τεχνολογική καινοτομία, την ψηφιακή οικονομία και την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίοι περίμεναν 

περισσότερες λεπτομέρειες μετά τα σχόλια το Σαββατοκύριακο ότι η δημοσιονομική πολιτική θα ενισχυόταν κατάλληλα. Ωστόσο, οι απώλειες συγκρατήθηκαν εν μέσω συνεχιζόμενων προβλημάτων από πλευράς προσφοράς.

Το κλείσιμο ενός μεγάλου ορυχείου στον Παναμά και οι περικοπές παραγωγής στις αγγλοαμερικανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να κρέμονται πάνω από την αγορά.

Η ευρύτερη όρεξη ανάληψης κινδύνων μειώθηκε μετά την ελαφρά άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Αυτό μείωσε τις ελπίδες ότι η Fed θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια. Το αλουμίνιο βρήκε κάποια υποστήριξη εν μέσω σύσφιξης των προμηθειών. Τα αποθέματα στο LME έχουν υποχωρήσει πάνω από 20% τον περασμένο μήνα σε 529 χιλ. καθώς ο ξηρότερος καιρός ανάγκασε τις περικοπές της παραγωγής στο Γιουνάν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος κέρδισαν καθώς το κλίμα ενισχύθηκε από πιο θετικές προβλέψεις για τις οικονομικές προοπτικές στην Κίνα. Η αγορά εξακολουθεί να αναμένει από το Πεκίνο να στηρίξει την οικονομία με περαιτέρω μέτρα τόνωσης, παρά την απογοήτευση για τη διάσκεψη οικονομικής εργασίας. Τα κινεζικά ελαιοτριβεία παραμένουν ενεργά στην αγορά spot καθώς προσπαθούν να αναπληρώσουν τα αποθέματα ενόψει του νέου έτους.

Ο χρυσός έχασε τα προηγούμενα κέρδη μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ενώ ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τις προσδοκίες, ενίσχυσε τις απόψεις ότι η Fed θα χρειαστεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να συγκρατήσει τις αυξήσεις των τιμών. Ωστόσο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δεν πιστεύει ότι το τελευταίο μίλι για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% της Fed θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Το αργό πετρέλαιο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών εν μέσω περαιτέρω ενδείξεων ισχυρής προσφοράς. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των θαλάσσιων εξαγωγών αργού της Ρωσίας εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου. Περίπου 3,2 mb/d αποστέλλονταν από ρωσικά λιμάνια, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων του Bloomberg. Ως μέρος της πρόσφατης συμφωνίας προμήθειας, η Ρωσία υποσχέθηκε να μειώσει τις εξαγωγές κατά 500 kb/ημέρα. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αύξησε επίσης την εκτίμησή της για την προμήθεια των ΗΠΑ. Στην τελευταία της έκθεση για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ενέργειας, αύξησε την πρόβλεψή της για την προμήθεια το 2023 κατά 30 kb/d σε 12,93mb/d από την προηγούμενη έκθεσή της. Τα δεδομένα ήταν αρκετά για να επεκτείνει η αγορά τα πτωτικά στοιχήματά της, τα οποία έχουν αυξηθεί έντονα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας παραγωγής του ΟΠΕΚ στις αρχές του μήνα.

Οι τιμές LNG της Βόρειας Ασίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς ο ψυχρότερος καιρός δεν ενισχύει τη ζήτηση. Αυτό έχει δει ορισμένους παραδοσιακούς ασιάτες έμπορους να προσφέρουν να πουλήσουν πλεονάζουσες αποστολές, προσθέτοντας σε άφθονη ποσότητα προσφοράς. Ωστόσο, η επανεκκίνηση του εργοστασίου της Shell's Prelude LNG στην Αυστραλία παραμένει ασαφής. Τυχόν περαιτέρω κρυοπαγήματα θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα γρήγορα, παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει καλά επίπεδα αποθεμάτων. Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησε επίσης εν μέσω της ανεπαίσθητης ζήτησης.