Οι μειώσεις σε όλο τον ενεργειακό χώρο επηρέασαν το κλίμα μεταξύ των βασικών εμπορευμάτων, εν μέρει αντισταθμίστηκαν από τις ελπίδες ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα στηρίξει τη ζήτηση. Το αργό πετρέλαιο έπεσε σε χαμηλό πέντε μηνών εν μέσω ανησυχιών για πλεονάζοντα αποθέματα. Η αγορά ανησύχησε από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η παραγωγή των ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά ρεκόρ. Αυτό συνέβη παρά την έκθεση της κυβέρνησης που έδειξε ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν. Τα συνολικά εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 4.633 kbbl την περασμένη εβδομάδα. Οι εξαγωγές των ΗΠΑ 

μειώθηκαν επίσης (-416 kb/d). Κάποια από την πτωτική τάση μπορεί να πυροδοτήθηκε από την άνοδο των αποθεμάτων καυσίμων προϊόντων, με τη βενζίνη και το απόσταγμα να αυξάνονται κατά 5.420 kbbl και 1.267 kbbl αντίστοιχα. Ωστόσο, το μέγεθος του συντελεστή προσαρμογής της ΕΠΕ (παρόμοιο με ένα περιθώριο σφάλματος) έπαιξε επίσης τον ρόλο του. Στα 2,7mbbl, ήταν αρκετά μεγάλο ώστε οι έμποροι να αγνοήσουν εντελώς τυχόν ανοδικά σημάδια από την εβδομαδιαία αναφορά αποθέματος. Αυτό έρχεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τότε που ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 1,7 MB/ημέρα το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αγορά. Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω μέτρα εάν η συμφωνία της περασμένης εβδομάδας δεν είναι αρκετή για να εξισορροπήσει την αγορά. Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Saad Al-Barrack, δήλωσε ότι η χώρα είναι πλήρως δεσμευμένη στις πρόσθετες εθελοντικές περικοπές 135 kb/d και επαίνεσε τα προληπτικά μέτρα που υιοθέτησαν οι χώρες του ΟΠΕΚ+.

Το ευρωπαϊκό αέριο ανέκαμψε από το χαμηλό δύο μηνών εν μέσω ενδείξεων βελτίωσης της ζήτησης. Ορισμένα μοντέλα καιρού υποδεικνύουν ασυνήθιστα κρύες συνθήκες στα βόρεια το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, παρόλο που ο ήπιος καιρός επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα. Επιπλέον, οι πρόσφατες μειώσεις του φυσικού αερίου έχουν βελτιωθεί σε σχέση με την κερδοφορία έναντι του άνθρακα για ορισμένους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίοι μπορεί να υποστηρίξουν τη ζήτηση και να θέσουν ένα κατώτατο όριο κάτω από τις τιμές. Οι τιμές LNG της Βόρειας Ασίας παρέμειναν σταθερές εν μέσω περαιτέρω ζητημάτων από την πλευρά της προσφοράς. Η εγκατάσταση LNG Prelude ακύρωσε την αποστολή της στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς η επανεκκίνηση καθυστέρησε ξανά.

Ο χαλκός σημείωσε άνοδο με άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι αμερικανικές εταιρείες μείωσαν τις προσλήψεις τον Νοέμβριο. Αυτό θεωρήθηκε ότι υποστηρίζει την υπόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το επόμενο έτος. Ωστόσο, εγκατέλειψε αυτά τα κέρδη αργά στη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση συνέχισαν να κρέμονται πάνω από την αγορά. Η αργή ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο και τα συνεχή ζητήματα της Κίνας στον τομέα των ακινήτων της παραμένουν στο μυαλό. Παρά τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που παρουσιάζει το κλείσιμο του ορυχείου Cobre της First Quantum, το κλίμα κλονίστηκε επίσης αφού η κυβέρνηση της Χιλής είπε ότι σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή χαλκού της κατά 20% σε 1,04 εκατ. τόνους έως το 2026.

Ο χρυσός κατάφερε να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν τις προοπτικές για τα επιτόκια. Μετά την απαλότητα στα ιδιωτικά μισθολόγια, η αγορά swaps τιμολογείται επί του παρόντος με πιθανότητα 60% η Fed να μειώσει το κόστος δανεισμού τον Μάρτιο.

Κέρδη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος καθώς αυξάνεται η παραγωγή χάλυβα στην Κίνα. Η ημερήσια παραγωγή από τα μεγάλα εργοστάσια στην Κίνα αυξήθηκε κατά 2,4% το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τα μέσα του μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της China Iron and Steel Association. Οι μύλοι ελπίζουν σε βελτιωμένη κατανάλωση το επόμενο έτος, παρά τη συνεχιζόμενη συμπίεση του περιθωρίου.