Η προοπτική χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τις ΗΠΑ ενίσχυσε το κλίμα στις αγορές. Τα εμπορεύματα βοηθήθηκαν από αναδυόμενα ζητήματα από πλευράς προσφοράς. Ο χρυσός εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ (εδώ), καθώς αυξήθηκε η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουέλερ δήλωσε ότι 

τα επιτόκια δεν χρειάζεται να ανέβουν υψηλότερα για να βοηθήσουν να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2%. Ακολούθησαν περαιτέρω σχολιασμοί από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell, ο οποίος πρόσθεσε ότι το επιτόκιο πολιτικής της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται σε περιοριστικό έδαφος. Αυτό οδήγησε σε πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, ενώ το δολάριο επέκτεινε την πτώση, τροφοδοτώντας μια έκρηξη στη ζήτηση των επενδυτών. Σε αυτό βοήθησαν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία, με τη δραστηριότητα των εργοστασίων στις ΗΠΑ να συρρικνώνεται για 13ο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο. Στη συνέχεια, οι επενδυτές αύξησαν τις καθαρές θέσεις αγοράς τους στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Το ασθενέστερο δολάριο συνέβαλε επίσης στην αύξηση της όρεξης των επενδυτών στον τομέα των βασικών μετάλλων. Ο χαλκός κέρδισε καθώς η προοπτική λιγότερο περιοριστικών νομισματικών πολιτικών δημιούργησε ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης. Αυτό υποστηρίχθηκε από μια απροσδόκητη άνοδο της κινεζικής μεταποιητικής δραστηριότητας, με τον PMI παραγωγής Caixin να αυξάνεται στο 50,7 τον περασμένο μήνα από 49,5 τον Οκτώβριο. Η αγορά παρακολουθεί επίσης στενά τα ζητήματα της προσφοράς. Η απόφαση της κυβέρνησης του Παναμά να κλείσει το ορυχείο Cobre της First Quantum ακολούθησε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ότι οι επιχειρήσεις ήταν αντισυνταγματικές. Το ορυχείο παράγει περίπου το 1,5% της παγκόσμιας προσφοράς.

Το σιδηρομετάλλευμα κατέγραψε την πρώτη του εβδομαδιαία απώλεια εδώ και λίγο καιρό, καθώς οι προοπτικές γίνονται όλο και πιο ζοφερές. Η ζήτηση για χάλυβα είναι υποτονική στην Κίνα λόγω της αδυναμίας στην αγορά ακινήτων της. Αυτό ήταν ξανά στο επίκεντρο την περασμένη εβδομάδα καθώς πλησιάζει το τέλος του Evergrande. Ο προγραμματιστής αντιμετωπίζει εκκαθάριση σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς οι επενδυτές πιέζουν για το χρέος του να ανταλλάσσεται με τον έλεγχο των μετοχών της εταιρείας. Ωστόσο, η έλλειψη αύξησης της προσφοράς κρατά σφιχτή την αγορά. Ο αγωγός του έργου σιδηρομεταλλεύματος έχει στερέψει καθώς οι προγραμματιστές αντιμετώπισαν την προοπτική χαμηλής ζήτησης από την Κίνα. Αυτό είναι πιθανό να κρατήσει σφιχτή την αγορά για το άμεσο μέλλον.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι περικοπές του ΟΠΕΚ απέτυχαν να διαλύσουν τις ανησυχίες της αγοράς για τη διόγκωση των προμηθειών αλλού. Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε σε νέα μείωση της παραγωγής κατά 0,9 MB/ημέρα, αλλά οι περιορισμοί είναι εθελοντικοί. Ήδη η Αγκόλα έχει απορρίψει την ποσόστωσή της, ενώ η Νιγηρία είναι επίσης απρόθυμη να μειώσει την παραγωγή. Παρόλα αυτά, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την εθελοντική περικοπή 1 mb/d μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί ότι η παραγωγή από παραγωγούς όπως οι ΗΠΑ αυξάνεται. Η παραγωγή στις ΗΠΑ έφτασε σε υψηλό ρεκόρ τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός των εξέδρων άντλησης πετρελαίου συνεχίζει να αυξάνεται. Παρόλα αυτά, αναμένουμε ότι οι περιορισμοί παραγωγής του ΟΠΕΚ θα διατηρήσουν σφιχτή την αγορά αργού πετρελαίου.

Το ευρωπαϊκό αέριο έκλεισε την εβδομάδα χαμηλότερα εν μέσω ασθενούς προοπτικής ζήτησης. Παρά τις πρόσφατες παγωμένες θερμοκρασίες, ο Δεκέμβριος αναμένεται να είναι θερμότερος από το κανονικό, μειώνοντας τη ζήτηση θέρμανσης. Αυτό οδήγησε επίσης τις τιμές LNG στη Βόρεια Ασία χαμηλότερα. Αυτό επιδεινώθηκε από τη χαλάρωση των προβλημάτων εφοδιασμού. Ένα φορτωμένο δεξαμενόπλοιο LNG που είχε εμποδίσει τις εξαγωγές από τις εγκαταστάσεις της Αυστραλίας στον Ειρηνικό μεταφέρθηκε την Παρασκευή.