Την ικανοποίησή της για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας- Masdar για την μετατροπή του Πόρου σε πράσινο νησί εξέφρασε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook.

Όπως αναφέρει, η ημέρα των εγκαινίων του περιπτέρου της Ελλάδας στην ετήσια Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή -COP28- στο Ντουμπάϊ σφραγίστηκε από την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της κρατικής εταρίας Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη μετατροπή του Πόρου στο επόμενο Gr-eco island. O Πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis και ο Dr. Sultan Al-Jaber, Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ και πρόεδρος της Μasdar τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

"Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μια εταιρεία που πρωταγωνιστεί διεθνώς στην καθαρή ενέργεια για να κάνουμε ακόμα ένα νησί πράσινο, έξυπνο και βιώσιμο -μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη- με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, τον εξηλεκτρισμό της πορθμειακής σύνδεσης Πόρου-Γαλατά, την τόνωση της ηλεκτροκίνησης και την εφαρμογή ολοκληρωμένου μοντέλου «μηδενικών αποβλήτων». Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, τα Gr-Eco Islands είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα επειδή υλοποιείται με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και τους βοηθά να καταλάβουν ότι η πράσινη μετάβαση είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια ευκαιρία γι αυτές. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Theodoros Skylakakis έκανε λόγο για μια εμβληματική πρωτοβουλία που δίνει το στίγμα της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για την αύξηση της καθαρής ενέργειας. Σε μια εποχή που η διεθνής συνεργασία για ένα βιώσιμο μέλλον είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεργάζονται σε ένα έργο που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλα τα νησιωτικά έθνη."