Τα ζητήματα της προσφοράς επανήλθαν στο επίκεντρο σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων. Τα γενικά θετικά οικονομικά στοιχεία βοήθησαν επίσης στη στήριξη των τιμών. Ο χαλκός έφτασε για λίγο σε υψηλό 10 εβδομάδων καθώς το κλείσιμο ορυχείων επανέφερε στο επίκεντρο τους κινδύνους εφοδιασμού. Η κυβέρνηση του Παναμά είπε ότι θα κλείσει το ορυχείο Cobre που ανήκει στην First Quantum, έπειτα από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας που έκρινε την λειτουργία του ως αντισυνταγματική.

Αυτό διέψευσε τις ελπίδες της εταιρείας ότι μπορεί να συνάψει νέα συμφωνία για να συνεχίσει να λειτουργεί. Το συγκεκριμένο ορυχείο χαλκού παράγει περίπου το 1,5% της παγκόσμιας προσφοράς. Η έλλειψη αντίδρασης μέχρι τώρα της αγοράς υποδηλώνει ότι πιστεύεται ότι αυτό μπορεί να είναι ένα προσωρινό κλείσιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για μια ισορροπημένη αγορά. Ο κίνδυνος περαιτέρω διαταραχών στον εφοδιασμό μειώθηκε αφού οι εργαζόμενοι στο ορυχείο χαλκού Las Bambas της MMG στο Περού δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους την Πέμπτη. Ωστόσο, υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να πιέζουν για μια νέα συμφωνία κατανομής των κερδών, η οποία θα μπορούσε να διατηρήσει τη βιομηχανική δράση σε κίνδυνο.

Το σιδηρομετάλλευμα παρέμεινε σταθερό καθώς η αισιοδοξία για τη ζήτηση χάλυβα αντιστάθμισε τις ανησυχίες για παρέμβαση στην αγορά από το Πεκίνο. Μια έκθεση της Mysteel έδειξε ότι οι νέες εμπορικές συναλλαγές κατοικιών της Κίνας την εβδομάδα έως τις 26 Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 14,4% w/w σε δέκα βασικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης και του Πεκίνου. Ωστόσο, η απειλή της ρυθμιστικής εποπτείας συνεχίζει να κρέμεται πάνω από την αγορά.

Ο χρυσός ανέβηκε υψηλότερα καθώς τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων της Fed το επόμενο έτος συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν υπό πίεση μετά τα σχόλια του διοικητή της Fed Waller νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η νομισματική πολιτική είναι σε καλή θέση για να επαναφέρει τον πληθωρισμό σε στόχο 2%. Οι επενδυτές τοποθετούνται όλο και περισσότερο για μια σκληρή οικονομική προσγείωση και επιθετική χαλάρωση της πολιτικής της Fed το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα της JPMorgan Chase.

Η προοπτική χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής ενίσχυσε επίσης το κλίμα σε όλο το ενεργειακό φασμα. Ωστόσο, το αργό πετρέλαιο βρήκε υποστήριξη από τις προσδοκίες για πρόσθετες περικοπές της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Οι αναφορές αναφέρουν ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για περαιτέρω μείωση των ποσοστώσεων. Τα αφρικανικά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Αγκόλας και της Νιγηρίας, λέγεται ότι είναι δυσαρεστημένα με τα χαμηλότερα όρια ποσοστώσεων, καθώς δεν αντικατοπτρίζουν τις μειωμένες παραγωγικές τους ικανότητες. Τα κέρδη περιορίστηκαν από την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Η εβδομαδιαία έκθεση της EIA έδειξε ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1,6 mbbl την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούλιο. Τα αποθέματα καυσίμων βενζίνης και αποστάγματος ήταν επίσης υψηλότερα (1.764 kbbl και 5.217 kbbl αντίστοιχα). Αυτό αντισταθμίστηκε από την αύξηση των εργασιών του διυλιστηρίου, η οποία θα μπορούσε τελικά να μειώσει αυτά τα αποθέματα τις επόμενες εβδομάδες.

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κατρακύλησαν για τέταρτη συνεδρίαση εν μέσω ανησυχιών για ασθενή ζήτηση. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τις τρέχουσες προοπτικές ανάπτυξης και η οικονομία μπορεί να έχει χειρότερη απόδοση από ό,τι αναμενόταν επί του παρόντος. Αυτό υποδηλώνει ότι η βιομηχανική και οικιακή ζήτηση είναι απίθανο να προκαλέσει σημαντική αύξηση της κατανάλωσης σύντομα. Οι τιμές LNG στη Βόρεια Ασία σημείωσαν πτώση παρά τους συνεχείς κινδύνους προσφοράς. Αντίθετα, οι έμποροι παρέμειναν στο περιθώριο εν μέσω της προοπτικής ασθενούς χειμερινής ζήτησης.