Οι προσδοκίες για χαμηλότερο πληθωρισμό συνέβαλαν στην πτώση του δολαρίου ΗΠΑ, αυξάνοντας την όρεξη των επενδυτών για εμπορεύματα. Η ενέργεια κέρδισε, ενώ τα βιομηχανικά μέταλλα πάλευαν με αντίθετους ανέμους ανάπτυξης από την Κίνα. Το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε απότομα εν μέσω αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει τις ποσοστώσεις παραγωγής του. Η Σαουδική Αραβία λέγεται

ότι ρωτά τα μέλη της σχετικά με αυτό σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις παγκόσμιες αγορές. Ωστόσο, ορισμένα μέλη λέγεται ότι αντιστέκονται στην κίνηση. Η προγραμματισμένη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας αναβλήθηκε, καθώς οι Σαουδάραβες αναζήτησαν περισσότερο χρόνο για να εξασφαλίσουν υποστήριξη. Ο ΟΠΕΚ πρόκειται να συνεδριάσει διαδικτυακά μεθαύριο Πέμπτη για να επικυρώσει οποιαδήποτε νέα συμφωνία. Αυτό έρχεται σε ένα αβέβαιο σκηνικό. Η ζήτηση είναι ισχυρή, αλλά η αύξηση της προσφοράς από πηγές εκτός ΟΠΕΚ ήταν ισχυρή. Οι γεωπολιτικές εντάσεις κρέμονται πάνω από την αγορά. Η Σαουδική Αραβία μπορεί να παρηγορηθεί ότι οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ μειώνονται για 60 συνεχόμενες ημέρες. Αυτό μπορεί να αμβλύνει την αντίθεση των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε κίνηση για σύσφιξη των αγορών πετρελαίου και στήριξη των τιμών. Το αργό πετρέλαιο έδωσε πίσω μερικά από τα κέρδη αργά στη συνεδρίαση, καθώς οι έμποροι περιμένουν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+.

Το ευρωπαϊκό αέριο έπεσε καθώς η ήπειρος παραμένει γεμάτη αέριο. Η ισχυρή παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ο ήπιος καιρός έχουν μειώσει τη ζήτηση στην Ισπανία. Αυτό έχει μειώσει τις τοπικές τιμές. Οι τιμές του φυσικού αερίου στη Βόρεια Ασία ακολούθησαν χαμηλότερα τον ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς. Οι προοπτικές αύξησης της προσφοράς επηρέασαν επίσης το κλίμα. Το εργοστάσιο Prelude LNG στην Αυστραλία ετοιμάζεται να επανεκκινήσει μετά από πρόσφατη απρογραμμάτιστη συντήρηση. Μακροπρόθεσμα, η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Η Indian Oil δήλωσε ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού Ennore LNG.

Τα βιομηχανικά μέταλλα δυσκολεύτηκαν μετά από αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Τα κέρδη στις βιομηχανικές εταιρείες της Κίνας αυξήθηκαν μόλις 2,7% ετησίως τον Οκτώβριο, πολύ χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν σημαντικά χαμηλότερος από το κέρδος 11,9% του Σεπτεμβρίου. Ο επακόλουθος κίνδυνος αποπληθωρισμού έπληξε το συναίσθημα στο σύμπλεγμα των βασικών μετάλλων. Οι απώλειες σε αλουμίνιο ήταν περιορισμένες εν μέσω ανησυχιών για διακοπές του εφοδιασμού στην Κίνα. Τα χυτήρια στη νότια επαρχία Γιουνάν σχεδιάζουν να μειώσουν την παραγωγή και πάλι αυτό το χειμώνα, καθώς η υδροηλεκτρική ενέργεια μειώνεται στην ξηρή περίοδο. Οι περικοπές παραγωγής σε τέσσερα μεταλλουργεία θα μπορούσαν να φτάσουν το 40% τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Shanghai Metal Markets. Τα προβλήματα εφοδιασμού επηρεάζουν επίσης τον χαλκό. Η διαμαρτυρία στο λιμάνι του Παναμά περιορίζει τον εφοδιασμό από το ορυχείο Cobre Panamá.

Το σιδηρομετάλλευμα επέκτεινε τις πρόσφατες πτώσεις καθώς το Πεκίνο προειδοποίησε για αυξημένη εποπτεία της αγοράς καθώς προσπαθεί να περιορίσει τις τιμές. Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης είπε ότι συναντήθηκε με μεγάλους λιμενικούς φορείς για να συζητήσουν θέματα απογραφής και αποθήκευσης σιδηρομεταλλεύματος, εν μέσω αναφορών για αποθησαύριση. Ωστόσο, οι έμποροι παραμένουν πεπεισμένοι ότι η έκδοση χρέους CNY1 τρισεκατομμυρίου της Κίνας που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα θα προσφέρει περισσότερη στέγαση και θα αυξήσει τη ζήτηση χάλυβα.
Ο χρυσός σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι μηνών καθώς το ασθενέστερο δολάριο ενίσχυσε τη ζήτηση των επενδυτών. Υποστήριξη προήλθε και από τις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων.