Οι αγορές εμπορευμάτων δέχθηκαν νέα πίεση μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για το καταναλωτικό κλίμα των ΗΠΑ που είδε την απόδοση των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο ΗΠΑ να ανακάμπτουν. Στο πετρέλαιο, οι τιμές του Brent υποχώρησαν στα 78 δολ/βαρέλι μετά την αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου, της προγραμματισμένης συνάντησης του OPEC+ που ήταν για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αυτή είναι μια κρίσιμη συνάντηση για την απόφαση των ποσοστώσεων παραγωγής για το 2024, αλλά η διαφωνία μεταξύ των μελών δημιούργησε την αβεβαιότητα σχετικά με τις βαθύτερες περικοπές της προσφοράς από τον όμιλο για τη στήριξη των τιμών του πετρελαίου. Η αγορά περίμενε ότι η Σαουδική Αραβία θα ζητούσε από άλλα μέλη πρόσθετες περικοπές για να ενισχύσει την πτώση των τιμών. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης, τον Ιούνιο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξασφάλισαν το δικαίωμα να αυξήσουν την παραγωγή κατά 135 χιλ. βαρ./ημέρα στα 3,075 εκατ.βαρ/ημέρα για το 2024. Το κλίμα της αγοράς επιδεινώθηκε μετά την έκθεση για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ που έδειξε αύξηση από 8,7mbl στα 448mbbl, υψηλότερο από τον Ιούλιο. Τα μη ελκυστικά περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων είδαν τα επιτόκια των διυλιστηρίων να μειώνονται στο 87% έναντι του εποχιακού μέσου όρου του 90%.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο διαπραγματεύτηκε ψύχραιμα παρά τις ψυχρότερες προβλέψεις του καιρού για την επόμενη εβδομάδα. Η ζήτηση για θέρμανση αναμένεται να αυξηθεί, αλλά τα άφθονα αποθέματα θα μπορούσαν να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση φυσικού αερίου. Το χειμερινό ασφάλιστρο για τα συμβόλαια φυσικού αερίου έχει χαλαρώσει. Η βελτίωση της προσφοράς δεν βοήθησε, καθώς η Αίγυπτος έμελλε να ξαναρχίσει τις εξαγωγές LNG μετά την αύξηση της προσφοράς από το Ισραήλ. Το αέριο της Βόρειας Ασίας μειώθηκε απότομα καθώς εμφανίστηκαν νέες πωλήσεις από την Κίνα και την Ιαπωνία λόγω των άφθονων αποθεμάτων. Τα αποθέματα των ιαπωνικών εταιρειών ηλεκτρισμού αυξήθηκαν κατά 3,3% σε 2,49 εκατ. τόνους για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου.

Τα βιομηχανικά μέταλλα εγκατέλειψαν τα κέρδη μετά την ανάκαμψη του δολαρίου ΗΠΑ, γεγονός που καθιστά τα εμπορεύματα πιο ακριβά για τους αγοραστές που δεν ανήκουν σε δολάρια ΗΠΑ. Η χαλάρωση του ισοζυγίου της αγοράς για τα μέταλλα επιβάρυνε τις τιμές. Οι τιμές του ψευδαργύρου υποχώρησαν κάτω από 2.500 USD/τόνο λόγω μιας νέας άνοδο των αποθεμάτων στο London Metal Exchange. Τα συνολικά αποθέματα ψευδαργύρου LME αυξήθηκαν κατά 67,5kt σε 188kt, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2021. Οι τιμές του νικελίου συνέχισαν να κινούνται καθοδικά, με τις τιμές να πέφτουν στο χαμηλό δύο ετών των 16.000 USD/τόνο λόγω της ισχυρής αύξησης της προσφοράς από την Ινδονησία. Οι τιμές του χαλκού πήραν μια ανάσα μετά την άνοδο 6% τις τελευταίες δέκα ημέρες. Τα ανανεωμένα προβλήματα προσφοράς και η ισχυρή ζήτηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να προστατεύσουν την αρνητική πλευρά.

Το σιδηρομετάλλευμα διαπραγματεύεται πάνω από 130 USD/τόνο, παρά το γεγονός ότι η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας έλαβε μέτρα για να περιορίσει την κερδοσκοπία της αγοράς. Με τις τιμές να αυξάνονται κατά 20% τον περασμένο μήνα, αυτό επιδεινώνει την κερδοφορία του χαλυβουργείου. Ενώ τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης της Κίνας ήταν ο μοχλός για αυτό το ράλι τιμών, δεν υποστηρίζεται από δείκτες της αγοράς ακινήτων, καθώς οι πωλήσεις κατοικιών σε τέσσερις πόλεις πρώτης κατηγορίας μειώθηκαν. Οι περιορισμοί της χειμερινής παραγωγής θα δουν περαιτέρω μείωση της παραγωγής χάλυβα, ενώ η ασθενέστερη κατασκευαστική δραστηριότητα θα διατηρήσει τη ζήτηση χάλυβα πιο ήπια.

Ο χρυσός έπεσε κάτω από τα 2.000 USD/ουγγιά καθυστερημένη συνεδρίαση, καθώς η άνοδος των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου μείωσε την επενδυτική όρεξη. Το πρόσφατο sell-off στο δολάριο ΗΠΑ σημείωσε αύξηση των διαθεσίμων κεφαλαίων που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο χρυσού κατά 98,7 koz. Οι διαθέσεις Silver ETF αυξήθηκαν επίσης κατά 4,39mz, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις αρχές Οκτωβρίου.