Τα ισχυρά πιστωτικά στοιχεία από την Κίνα δημιούργησαν κάποιες ελπίδες για ισχυρότερη ζήτηση. Το αργό πετρέλαιο ανέκαμψε καθώς οι έμποροι εκτίμησαν ότι το πρόσφατο ξεπούλημα ήταν υπερβολικό. Το αργό πετρέλαιο Brent είχε καταγράψει τρεις διαδοχικές υποχωρήσεις καθώς η εξασθένηση των προοπτικών ζήτησης επιβάρυνε το κλίμα. Αυτό επιδεινώθηκε από την άμβλυνση των ανησυχιών για διακοπές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή.

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς παραμένει περιορισμένος, παρά τις εντάσεις που εξακολουθούν να είναι υψηλές στην περιοχή. Ωστόσο, οι ανανεωμένες συνομιλίες στο Ιράκ για την επανεκκίνηση ενός αγωγού πετρελαίου θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντίθετο άνεμο για την αγορά. Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν για την επανενεργοποίηση του αγωγού, ο οποίος έχει χωρητικότητα 500 kb/ημέρα. Το πρόσφατο πτωτικό κλίμα ώθησε τον ΟΠΕΚ να επαναλάβει την άποψή του ότι τα παγκόσμια ισοζύγια προσφοράς είναι στενά και η κατανάλωση είναι υγιής. Στη μηνιαία έκθεσή της για την αγορά πετρελαίου, ανέφερε ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας είναι πολύ υγιείς και τα ασιατικά περιθώρια διύλισης είναι ισχυρά. Αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,5mb/d φέτος. Κατηγόρησε το πρόσφατο sell-off στο υπερβολικό αρνητικό κλίμα στην αγορά.

Το ευρωπαϊκό αέριο εκτινάχθηκε απότομα λόγω των ανανεωμένων ανησυχιών για την προμήθεια. Η ισχύς στο τερματικό εξαγωγής LNG του Freeport στο Τέξας μειώθηκε δραματικά χθες, υποδεικνύοντας ότι η εγκατάσταση μπορεί να είναι εκτός σύνδεσης. Ο τερματικός σταθμός ασχολείται με σταθερά ζητήματα από τις 9 Νοεμβρίου. Οι φορτώσεις δεξαμενόπλοιων στην περιοχή θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτό έρχεται καθώς η ζήτηση αυξάνεται εν όψει της περιόδου θέρμανσης. Διαδοχικές αναλήψεις αποθεμάτων σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. Το LNG της Βόρειας Ασίας παρέμεινε σταθερό καθώς οι έμποροι κοιτάζουν την επόμενη κίνηση της Κίνας. Έχει επιταχύνει τη μεταπώληση φορτίων σε άλλους Ασιάτες καταναλωτές.

Ο χαλκός οδήγησε το σύμπλεγμα βασικών μετάλλων υψηλότερα εν μέσω σταθερών πιστωτικών στοιχείων στην Κίνα. Ωστόσο, η πιστωτική ανάπτυξη παρέμεινε σταθερή από την άνοδο στις πωλήσεις κρατικών ομολόγων, που πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο από το 2018. Οι έμποροι ήταν επίσης επιφυλακτικοί εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να καθορίσουν την επόμενη κίνηση της Fed για τα επιτόκια. Αυτό έρχεται καθώς η βιομηχανία συγκεντρώνεται στη Σαγκάη για την εβδομάδα χαλκού της Ασίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ιλιγγιώδη επέκταση της βιομηχανίας χαλκού της Κίνας, με την παραγωγή της να έχει ήδη φτάσει σε υψηλό ρεκόρ φέτος, παρά τους τρεις μήνες που απομένουν δεδομένα. Αυτό οδηγεί σε ακόρεστη όρεξη για μεταλλεύματα χαλκού στο εξωτερικό, το οποίο είναι σε περιορισμένους όγκους στο εσωτερικό.

Οι τιμές του λιθίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω περαιτέρω ενδείξεων αύξησης της προσφοράς. Η SQM και η Codelco κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την είσοδο των κρατικών εταιρειών χαλκού στις δραστηριότητες της SQM στη Χιλή. Αυτό θα αφαιρούσε ένα σημαντικό πλεόνασμα για την SQM, δεδομένου του κινδύνου απώλειας των περιουσιακών στοιχείων μόλις εξαντληθούν οι τρέχουσες συμβάσεις. Αυτό έρχεται μετά από νέα μέτρα πολιτικής που απαιτούν τη συμμετοχή του κράτους για όλα τα νέα έργα λιθίου και τη χρήση φιλικής προς το περιβάλλον επεξεργασίας που εξακολουθεί να ισχύει.

Ο χρυσός ήταν σταθερός καθώς η αγορά αναμένει την δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Οποιαδήποτε άνοδος θα μπορούσε να υποστηρίξει μια επιθετική στάση των αξιωματούχων της Fed.