Η έλλειψη ενδείξεων για τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς έφερε μικτές επιδόσεις. Η χαλάρωση των γεωπολιτικών εντάσεων μείωσε επίσης τις ανησυχίες για αναταραχές. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 80 δολάρια ΗΠΑ/βαρέλι εν μέσω πολλαπλών ενδείξεων αδυναμίας στη ζήτηση. Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ είπε, κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί θα καταναλώσουν 402 γαλόνια καυσίμου ο καθένας το επόμενο έτος. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, κατά 15% χαμηλότερο από το επίπεδο του 2004. Η συνολική ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται επίσης να συρρικνωθεί φέτος στα 20,15mb/d. Στην Κίνα, τα περιθώρια διύλισης συρρικνώνονται

και τα αποθέματα πετρελαίου αυξάνονται καθώς τα αεροπορικά ταξίδια δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως. Στο επίκεντρο βρίσκονται ζητήματα από πλευράς εφοδιασμού. Η Ρωσία στέλνει αργό πετρέλαιο κοντά στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων δείχνουν περίπου 3,48 mb/d που εξήχθησαν τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 5 Νοεμβρίου.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησε καθώς ο ήπιος καιρός χαιρετίζει την έναρξη της σεζόν θέρμανσης. Αυξάνεται η εμπιστοσύνη ότι η Ευρώπη θα μπορέσει να περάσει τον χειμώνα χωρίς σημαντικές ελλείψεις φυσικού αερίου. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι η ζήτηση θα παραμείνει ασθενής, με θερμότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες να αναμένονται τον Νοέμβριο. Η αδυναμία στην Ευρώπη επεκτάθηκε και στην αγορά LNG της Βόρειας Ασίας, με τον δείκτη Ιαπωνίας-Κορέας επίσης να υποχωρεί. Ο θερμότερος καιρός στην Ιαπωνία επιτρέπει στους βασικούς αγοραστές LNG να αυξήσουν τα αποθέματα. Το Τόκιο γνώρισε την πιο ζεστή ημέρα Νοεμβρίου που έχει καταγραφεί, γεγονός που οδήγησε σε έλλειψη αγορών στην αγορά spot.


Τα βασικά μέταλλα αναμειγνύονταν σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Τα στοιχεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 6,4%, χειρότερα από τις προσδοκίες. Ωστόσο, αυτό ήταν σε αντίθεση με τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εισαγωγές διυλισμένου χαλκού αυξήθηκαν περισσότερο από 20% ετησίως σε 500kt - η πρώτη μηνιαία αύξηση φέτος. Οι παράπλευροι παράγοντες τροφοδοσίας βοήθησαν στην ανύψωση του ψευδαργύρου. Μετά την είδηση ότι η Nystar είχε κλείσει δύο ορυχεία των ΗΠΑ, υπήρξε απότομη αύξηση στις παραγγελίες για το μέταλλο από τις αποθήκες της LME. Οι ανησυχίες για στεγανότητα εντάθηκαν μετά από αναφορές για πυρκαγιά σε ορυχείο ψευδαργύρου στην ανατολική Σερβία. Οι παραγγελίες για απόσυρση ψευδαργύρου από το LME αυξήθηκαν κατά 80% αυτή την εβδομάδα. Το νικέλιο παρέμεινε σε ύφεση καθώς η προσφορά της Ινδονησίας κατακλύζει την αγορά. Αυτό επιδεινώνεται από την χαμηλή ζήτηση από τα δύο κύρια τελικά προϊόντα της: τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) και τον ανοξείδωτο χάλυβα. Η ζήτηση για το μέταλλο στην Κίνα μειώνεται εν μέσω υπερπροσφοράς μπαταριών EV.

Το σιδηρομετάλλευμα εκτινάχθηκε σε υψηλό επτά μηνών λόγω ενδείξεων στήριξης στον τομέα των ακινήτων. Σύμφωνα με το Reuters, το Πεκίνο ζήτησε από την Ping An Insurance Group να αναλάβει το μερίδιο ελέγχου στον επίμαχο προγραμματιστή Country Garden. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των ανησυχιών για μετάδοση στον τομέα των ακινήτων, εάν ο κύριος του έργου αναγκαστεί σε αναδιάρθρωση.

Ο χρυσός σημείωσε απότομη πτώση καθώς τα επιθετικά σχόλια της Fed επηρέασαν τη ζήτηση των επενδυτών. Η διοικητής της Fed, Λίζα Κουκ, δήλωσε ότι η επιδείνωση της γεωπολιτικής έντασης θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητική διάχυση και να επιδεινώσει τον πληθωρισμό. Ωστόσο, η ζήτηση για καταφύγιο έχει αμβλυνθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι φόβοι για κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς αμβλύνθηκαν.