Οι αγορές ενέργειας υποχώρησαν καθώς το ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου εξανεμίστηκε. Ωστόσο, η προοπτική μη περαιτέρω νομισματικής σύσφιξης βοήθησε στη στήριξη του συμπλέγματος βιομηχανικών μετάλλων. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα καθώς η αγορά συνεχίζει να προεξοφλεί την πιθανότητα διακοπής της προσφοράς. Το ασφάλιστρο κινδύνου που σχετίζεται με το γεωπολιτικό σκηνικό έχει εξαφανιστεί 

εντελώς έπειτα από δύο εβδομάδες ασταθών τιμών. Οι τιμές μειώθηκαν περαιτέρω την Παρασκευή, αφού ο ηγέτης της μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν είπε ότι δεν γνώριζε για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Αυτό υποστηρίζει τις απόψεις ότι η σύγκρουση είναι πιθανό να παραμείνει περιορισμένη. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι να εξαπλωθεί. Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εξήρε τους μάρτυρες στον Λίβανο και κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να διακόψουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που δείχνουν ότι ο όμιλος Wagner της Ρωσίας μπορεί να στείλει όπλα αεράμυνας για να στηρίξει τη Χεζμπολάχ. Η εστίαση της αγοράς έχει στραφεί στην προοπτική ζήτησης, η οποία παραμένει αβέβαιη. Η δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα επανήλθε σε συσταλτικό έδαφος τον περασμένο μήνα, ενώ τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η φαινομενική χαλάρωση των γεωπολιτικών κινδύνων επιβάρυνε επίσης τις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου, με τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς να υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Το φυσικό αέριο ρέει ξανά από το Ισραήλ στην Αίγυπτο, αφού αρχικά είχε επηρεαστεί από τον πόλεμο. Ακόμα κι έτσι όμως, οι εξαγωγές της Αιγύπτου προβλέπεται να είναι σημαντικά χαμηλότερες αυτόν τον χειμώνα από πέρυσι. Οι τιμές του LNG της Βόρειας Ασίας υποχώρησαν εν μέσω εισροής ανεπιθύμητων φορτίων. Ο όγκος του LNG σε αδράνεια στα πλοία μεταφοράς για περισσότερες από 20 ημέρες εκτινάχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Η προοπτική τερματισμού των αυστηρότερων νομισματικών πολιτικών βοήθησε στην τόνωση του κλίματος σε όλο το σύμπλεγμα βιομηχανικών μετάλλων. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο την Παρασκευή αφού τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ήταν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Fed άφησε να εννοηθεί ότι ο πιο επιθετικός κύκλος σύσφιξης των τελευταίων δεκαετιών μπορεί να έχει τελειώσει. Αυτό πυροδότησε ένα ράλι στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, εν μέσω ενδείξεων σύσφιξης των προμηθειών. Τα αποθέματα του χρηματιστηρίου χαλκού της Κίνας υποχώρησαν σε χαμηλό 13 μηνών, ενώ τα αποθέματα σε ομολογιακές αποθήκες υποχώρησαν στους 23.100 τόνους, σύμφωνα με την Αγορά Μετάλλων της Σαγκάης. Τα αποθέματα LME μειώνονται μετά από μήνες κερδών. Το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος υποστηρίχθηκαν από ζητήματα από πλευράς προμήθειας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος κέρδισαν εν μέσω ενδείξεων ισχυρότερης ζήτησης. Ο δείκτης PMI παραγωγής Caixin της Κίνας για τον Οκτώβριο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών. Ενώ η κατανάλωση μαλακού χάλυβα και η μείωση των περιθωρίων της χαλυβουργίας επιβαρύνουν τον κλάδο, το σιδηρομετάλλευμα υποστηρίζεται από την ανανέωση αποθεμάτων.

Μια χαλάρωση στις αγορές καταφυγίου οδήγησε την τιμή του χρυσού να ολοκληρώνει την εβδομάδα ελαφρώς χαμηλότερα. Ωστόσο, βρήκε κάποια υποστήριξη από ένα ασθενέστερο USD στα τέλη της εβδομάδας. Ένα πιο θετικό μακροοικονομικό υπόβαθρο είναι πιθανό να είναι υποστηρικτικό για το πολύτιμο μέταλλο, καθώς η Fed σηματοδοτεί τα επιτόκια μπορεί να έχουν κορυφωθεί.