Το αργό πετρέλαιο διαπραγματευόταν κοντά στα 93 δολάρια ΗΠΑ/βαρέλι, αφού η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ. Πρόκειται για μια ακόμη ανοδική εξέλιξη, καθώς οι υψηλότερες τιμές ντίζελ και βενζίνης θα αυξήσουν τη ζήτηση αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια εν μέσω αυξανόμενων περιθωρίων κέρδους. Αυτό συμβαίνει εν μέσω περιορισμένης προσφοράς πετρελαίου με τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να παρατείνουν τους 

περιορισμούς παραγωγής τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Περαιτέρω, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου δεν είναι αρκετές για να δώσουν κίνητρο στους παραγωγούς πετρελαίου των ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή. Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση σημειώνει νέα υψηλά επίπεδα στην Κίνα, καθώς η οικονομική δραστηριότητα δείχνει σημάδια αναζωογόνησης. Τα παγκόσμια αποθέματα βρίσκονται σε πολυετή χαμηλά επίπεδα και η συνεχιζόμενη στενότητα θα μπορούσε να επιταχύνει την απόσυρση πετρελαίου από τα αποθέματα. Τα αμερικανικά αποθέματα προκαλούν ήδη ανησυχίες, καθώς μερικές ακόμη αποσύρσεις θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τη συζήτηση για την επίτευξη του ελάχιστου λειτουργικού επιπέδου των δεξαμενών.

Παράλληλα και οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν περαιτέρω στα 40 EUR/MWh μετά την προσωρινή απαγόρευση των ρωσικών εξαγωγών βενζίνης και ντίζελ. Αυτό αναζωπύρωσε και πάλι τις ανησυχίες σχετικά με τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν αφού η Chevron και η εργατική ένωση συμφώνησαν να ματαιώσουν τις απεργίες στις εγκαταστάσεις εξαγωγής Wheatstone και Gorgon στην Αυστραλία. Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν αφού η Chevron και η εργατική ένωση συμφώνησαν να ματαιώσουν τις απεργίες στις εγκαταστάσεις εξαγωγής Wheatstone και Gorgon στην Αυστραλία.

Παρόλο που η ευρωπαϊκή αποθήκευση φυσικού αερίου έφτασε στο 94% της συνολικής χωρητικότητας, οι κίνδυνοι από την οικοδόμηση της προσφοράς στηρίζουν τις τιμές. Το υγροποιημένο φυσικό αέριο της Βόρειας Ασίας διαπραγματευόταν χαμηλότερα, καθώς ο κίνδυνος εφοδιασμού υποχώρησε. Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση από την Κίνα και την Ιαπωνία ενόψει του χειμερινού εφοδιασμού προστάτευσε την πτωτική τάση.

Τα βιομηχανικά μέταλλα δέχθηκαν πιέσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς η απροσδόκητη πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ αύξησε τις ανησυχίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική. Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά στοιχεία του Αυγούστου έδειξαν κάποια σημάδια σταθεροποίησης, οι ανησυχίες παραμένουν στις αγορές ακινήτων. Το νικέλιο και ο χαλκός ηγήθηκαν των απωλειών, ενώ οι τιμές του αλουμινίου αυξήθηκαν. Οι τιμές του αλουμινίου υποστηρίχθηκαν από την απόσυρση 26.475 τόνων από τα αποθέματα στο χρηματιστήριο LME. Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν στα 121 USD/t με τα χαλυβουργεία να επανατροφοδοτούν τα αποθέματα ενόψει της εβδομάδας διακοπών της Εθνικής Ημέρας. Τα αυστηρότερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στα λιμάνια οδηγούν σε ισχυρή ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος από τα χαλυβουργεία. Ωστόσο, τα περιθώρια κέρδους των χαλυβουργείων παραμένουν δυσμενή, οπότε η αύξηση των τιμών εισροών θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω την κερδοφορία των χαλυβουργείων.  

Οι τιμές του χρυσού άντεξαν το σήμα της Fed στην τελευταία συνεδρίαση. Οι ισχυρές αγορές εργασίας και ο ανανεωμένος κίνδυνος πληθωρισμού λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου αυξάνουν τις προοπτικές μιας διαρκούς αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής. Αυτό περιορίζει την όρεξη των επενδυτών, με την αποεπένδυση να συνεχίζεται στα χαρτοφυλάκια των ETF χρυσού. Οι επενδυτές έχουν ρευστοποιήσει σχεδόν 155 τόνους ETF χρυσού μέχρι στιγμής φέτος. Παρ' όλα αυτά, οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν αυξήσει τα ανοδικά τους στοιχήματα στον χρυσό, με την καθαρή θέση long να αυξάνεται σε υψηλό έξι εβδομάδων στα 136.376 συμβόλαια.