Οι αγορές ήταν ήρεμες πριν από τη συνεδρίαση της Fed που θα γίνει αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, τα σημάδια στενότητας στην αγορά πετρελαίου συνέχισαν να ωθούν τον ενεργειακό κλάδο σε υψηλότερα επίπεδα. Το αργό μπρεντ έκλεισε κοντά σε υψηλό 10 μηνών εν μέσω του φάσματος των συνεχιζόμενων περιορισμών στην προσφορά. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησε

ότι "οι ένορκοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει" σχετικά με τη ζήτηση στην Κίνα. Αυτό αυξάνει την προοπτική ο παραγωγός του ΟΠΕΚ να διατηρήσει τη μονομερή μείωση της παραγωγής του για το προσεχές μέλλον. Επανέλαβε επίσης ότι ο ΟΠΕΚ εργάζεται για να διατηρήσει τις αγορές πετρελαίου σταθερές και να βελτιώσει την παγκόσμια ασφάλεια. Ωστόσο, δεν ανέφερε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο τιμών για το αργό κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στο Κάλγκαρι. Οι τιμές υπέστησαν κάποιες ταλαντεύσεις νωρίτερα στη συνεδρίαση, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco μείωσε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας για τη ζήτηση. Τώρα αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα φθάσει μόνο τα 110mb/d μέχρι το 2030, από την προηγούμενη εκτίμηση των 125mb/d. Οι φυσικές αγορές συνεχίζουν να αναβοσβήνουν προειδοποιητικά σημάδια στενότητας. Οι τιμές του ντίζελ στις ΗΠΑ σημείωσαν φέτος υψηλό ρεκόρ στα 140 USD/βαρέλι, ενώ οι αντίστοιχες τιμές στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 60% από τον Αύγουστο. Μέρος του λόγου είναι η μείωση των εξαγωγών από τη Ρωσία. Οι εξαγωγές αυτές υποχώρησαν σχεδόν κατά ένα τρίτο σε 63kt/d τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου εν μέσω εποχικής συντήρησης των διυλιστηρίων. Οι ισχυρότερες εξαγωγές από την Κίνα αποτυγχάνουν να απαλύνουν την παγκόσμια στενότητα.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησε καθώς οι κίνδυνοι εφοδιασμού μειώθηκαν. Στο κοίτασμα Troll της Νορβηγίας άρχισε να αυξάνεται η παραγωγή, αν και με κάποιες καθυστερήσεις έπειτα από μια σειρά προβλημάτων συντήρησης. Είναι πιθανό να επανέλθει στο 16% της τεχνικής του δυναμικότητας μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Η παραγωγή από την εγκατάσταση εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Wheatstone της Chevron επανήλθε σε πλήρη παραγωγή μετά από βλάβη την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν να υποβόσκουν στην αγορά. Οι εργαζόμενοι έχουν κατεβάσει τα εργαλεία, αλλά η ακρόαση για τη διαμάχη έχει οριστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου. Οι διαταραχές από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν περιορισμένες μέχρι στιγμής, αλλά όσο περισσότερο διαρκεί η απεργία τόσο μεγαλύτερη είναι η προοπτική αντίκτυπου στην παραγωγή. Η είδηση της επανέναρξης της εργασίας του Wheatstone προκάλεσε πωλήσεις στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας. Ωστόσο, η ισχυρή κινεζική ζήτηση περιόρισε τις απώλειες. Τον Αύγουστο οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 34% σε ετήσια βάση σε 6,3 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της Κίνας.

Ο χαλκός υποχώρησε καθώς οι αγορές προετοιμάζονταν για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών σχετικά με την πολιτική επιτοκίων αυτή την εβδομάδα. Ενώ η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή, τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία αυξάνουν την προοπτική τα επιτόκια να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα στο άμεσο μέλλον. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία δεν παρουσιάζει ενδείξεις επικείμενης ύφεσης, με την αγορά εργασίας να παραμένει υγιής και τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται.

Ο χρυσός κατάφερε να ωθηθεί υψηλότερα, καθώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μειώθηκαν. Αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίαση της FOMC αυτή την εβδομάδα. Η προοπτική ισχυρής ζήτησης από την Κίνα ενίσχυσε επίσης το κλίμα καθώς ήρθησαν οι προσωρινοί περιορισμοί στις εισαγωγές που είχαν επιβληθεί σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το ρενμίνμπι (γουάν).