Το πετρέλαιο σημείωσε κέρδη εν μέσω της προοπτικής σφιχτής προσφοράς τους επόμενους μήνες. Το αργό σημείωσε ράλι σε υψηλό 10 μηνών μετά την πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για σημαντικά σφιχτή αγορά. Στις τελευταίες μηνιαίες προβλέψεις του, ο όμιλος των πετρελαιπαραγωγών κρατών, ανέφερε ότι η αγορά ενδέχεται να αντιμετωπίσει έλλειμμα 3,3 εκατ. ευρώ ημερησίως το τέταρτο τρίμηνο του έτους. 

Αυτό θα το καθιστούσε ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Αυτό συμβαίνει καθώς η Σαουδική Αραβία και η ευρύτερη συμμαχία ΟΠΕΚ+ εφάρμοσαν τις περικοπές παραγωγής που συμφωνήθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος. Η παραγωγή από τα 13 μέλη του ΟΠΕΚ ανήλθε κατά μέσο όρο σε 27,4εκατ. βαρ/ημέρα,  το γ' τρίμηνο του 2023, περίπου 1,8εκατ. βαρ/ημέρα, λιγότερο από ό,τι πιστεύει ότι χρειάζονται οι καταναλωτές. Οι εκτιμήσεις για τη ζήτηση παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αυτό το αναμενόμενο επίπεδο στενότητας βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με την εκτίμηση της EIA. Ο αμερικανικός ενεργειακός όμιλος αναμένει έλλειμμα στην αγορά μόλις 230χιλ. βαρ/ημέρα. Επίσης, αύξησε την πρόβλεψή του για την προσφορά των ΗΠΑ το 2024 σε 13,16εκατ. βαρ/ημέρα. Το αργό Brent ωθήθηκε πάνω από τα 92 δολ/βαρ, ενώ το WTI ενισχύθηκε επίσης μετά τις εκθέσεις.


Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο πήρε μια ανάσα από τα πρόσφατα κέρδη, καθώς η αγορά σταθμίζει τις διαταραχές της προσφοράς με την αδύναμη ζήτηση. Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία παρέμειναν σε αντιπαράθεση με τη Chevron για τους μισθούς και τις συνθήκες. Ο εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου υπέβαλε αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές για να βοηθήσει στην επίλυση της διαφοράς με τα συνδικάτα- ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί πριν από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πριν από αυτό, αναμένεται ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις πλήρους κλίμακας, οι οποίες είναι πιθανό να επηρεάσουν την παραγωγή. Εν τω μεταξύ, οι προμήθειες από τη Νορβηγία παραμένουν επίσης περιορισμένες. Η συντήρηση συνεχίστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα την έλλειψη εφοδιασμού. Αυτό έχει μετριαστεί από το υψηλό επίπεδο αποθεμάτων. Οι τιμές spot του LNG της Βόρειας Ασίας αυξήθηκαν εν μέσω ενδείξεων ότι η Κίνα επιστρέφει στην αγορά. Η Unipec δημοσίευσε διαγωνισμό για περισσότερα από δώδεκα φορτία LNG αυτόν τον χειμώνα. Εάν η όρεξη της Κίνας για το καύσιμο αυξάνεται, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ανταγωνιστικές εντάσεις στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι προσφοράς.

Τα βιομηχανικά μέταλλα υποχώρησαν, καθώς οι προοπτικές για τον τομέα των ακινήτων της Κίνας αποδυναμώθηκαν. Το επενδυτικό κλίμα παραμένει δυσοίωνο, με τους κατόχους ομολόγων γουάν που εκδόθηκαν από την Sino-Ocean Capital να απορρίπτουν πρόταση για παράταση των πληρωμών κεφαλαίου και τόκων. Οι πωλήσεις κατοικιών στις πόλεις της χώρας χάνουν επίσης έδαφος, παρά τους περιορισμούς στα ενυπόθηκα δάνεια που χαλάρωσαν πρόσφατα. Στο Πεκίνο, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών έπεσαν κατά 35% σε περίπου 1700 μονάδες το περασμένο Σαββατοκύριακο, από 2.600 την προηγούμενη εβδομάδα. Σε ολόκληρη την Κίνα, οι συναλλαγές συνέχισαν να μειώνονται, πέφτοντας έως και 20% σύμφωνα με την China Index Holdings. Ο χαλκός υποχώρησε λόγω του ασθενέστερου κλίματος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα καταφέρνουν να αντιστραφούν στην τάση και να επεκτείνουν τα κέρδη, καθώς οι έμποροι βλέπουν πέρα από τις αδύναμες πωλήσεις κατοικιών να εστιάζουν στην ισχυρότερη πίστωση που θα πρέπει να παράσχει κάποια στήριξη στη ζήτηση χάλυβα.

Ο χρυσός κινήθηκε ακόμα χαμηλότερα μετά την παραβίαση της βασικής τεχνικής στήριξης που προκάλεσε πωλήσεις. Η αγορά είναι επίσης επιφυλακτική ενόψει των στοιχείων για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ. Τυχόν εκπλήξεις προς τα πάνω θα μπορούσαν να αυξήσουν τις προσδοκίες για νέα αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που θα ήταν αρνητικό για το πολύτιμο μέταλλο.