Αρχικά ήταν οι μονωτήρες της ΔΕΗ στους οποίους αποδίδονταν οι πυρκαϊές στα δάση. Μετά οι κεραυνοί. Κατόπιν καταπατητές και οικοπεδοφάγοι. Έπειτα , οι συνωμοσιολόγοι κατηγόρησαν -αδίκως- τις ανεμογεννήτριες, μέχρις ότου προχθές ανεκαλύφθησαν 18 απανθρακωμένα πτώματα σε μία στάνη στην Αβάντα Έβρου, που μάλλον προέρχονται από την Τουρκική λαθρομετανάστευση

Αλλά κι αυτή να μην υπήρχε, αφθονούν τόσοι αλόθρησκοι στην χώρα μας που δεν θα ήταν δύσκολο να τους μισθώσει κάποιος δεδηλωμένος εχθρός της Ελλάδος (δυστυχώς αυξάνουν τελευταίως) για να την πυρπολήσουν απ άκρου εις άκρον. Άλλωστε, όπως ομολόγησε η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, χανούμ Τσιλέρ, είχε βάλει πράκτορες της ΜΙΤ να εμπρήσουν δασικές εκτάσεις στην Ελλάδα όταν διεκδικούσε τα Ίμια.

Τελευταίως, παρατηρούνται πυρκαϊες πλησίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως στην Αγχίαλο, Τανάγρα  και στην 112 Πτέρυγα Μάχης ,στην Ελευσίνα που εδρεύουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Δεν αποκλείεται ένα στρατηγικό σχέδιο εν εξελίξει, για ν’ αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη, εν όψει «μερικών παραχωρήσεων».

Ως μόνος ανυποψίαστος μένει ο υπουργός …απροστάτευτου πολίτη που αποδίδει την ευθύνη στην «κλιματική αλλάγή».

Η ΕΣΤΙΑ ανέδειξε το πρόβλημα που απασχολεί και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο, ο οποίος μεταβάς στον Έβρο- πυρόπληκτη περιοχή ιδιαιτέρας στρατηγικής σημασίας μαζί με την Αλεξανδρούπολη - κήρυξε γενική επιφυλακή εντός των στρατοπέδων στους νομούς Έβρου και Ροδόπης και όρισε περίπολα σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήδη συνέλαβε 140 εμπρηστές στην Αττικοβοιωτία κι σ’ άλλες αγροτικές περιοχές αλλά δεν ανεκοίνωσε τίποτα για την λεηλασία φλεγομένων εργοστασίων στον Ασπρόπυργο και τη Χασιά, από αυτούς που αποκαλούνται «Ρωμά», οι οποίοι μάλιστα έδωσαν μάχη με την Αστυνομία τραυματίσαντες όργανα της τάξεως.

Είναι τόσοι οι επίβουλοι της Ελλάδος ώστε δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να θεωρηθή ότι οι 1.000 πυρκαϊές του Αυγούστου δεν είναι απλή σύμπτωση ή οφείλεται στη προσφιλή για τα τηλεοπτικά κανάλια «Κλιματική Αλλαγή». Κάτι σοβαρότερο συμβαίνει αλλά πώς μπορεί να αποκαλυφθή;

Σε μία άλλη εποχή, όπου το κράτος δεν ήταν του «ελαφρού θεάτρου» αλλά επικρατούσε η Τάξις κι η Ασφάλεια, οι ανθέλληνες συνωμότες ανεκαλύπτοντο εν ριπή οφθαλμού παρά τη χαμηλή τεχνολογία που εχρησιμοποιείτο (αναλογικά τηλέφωνα, ραδιογωνιόμετρα και «κοριοί»).

Σήμερα , πού έχομε ψηφιακή τηλεφωνία, κινητά τηλέφωνα με αισθητήρες, συστήματα αλγορίθμων που παρακολουθούν και τα πιο αθώα δημοσιεύματα, αδυνατεί η ΕΥΠ να ασκήσει τον ρόλο που της έχει αναθέσει η Πολιτεία,  μην κατηγορηθή ότι χωρίς εισαγγελική διαταγή παρακολουθεί το τάδε Πακιστανικό δίκτυο, την δείνα ΜΚΟ είτε γνωστούς πράκτορες της Άγκυρας – ή μήπως  απεσύρθησαν λόγω «επαναπροσέγγισής» της από τον κ. Γεραπετρίτη;

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ισχυρό λογισμικό για να παρακολουθεί κάθε ύποπτη συνομιλία ή συνθηματική εντολή του είδους «έβρο», «άττικα»,… «elefsina», αριθμούς που αντιστοιχούν σε στρατιωτικές μονάδες και να θέτει υπό παρακολούθηση τους αποδέκτες των μηνυμάτων μέχρις ότου τους συλλάβει επ’ αυτοφόρω. Οπότε θα μπορεί να βγει ο κ. Κικίλιας και να κάνει δηλώσεις ουσίας στα κανάλια.

Σε μια χώρα που είχε κάποτε τόσους γκουρού της πληροφορικής όπως ο Νεγρεπόντε κι ο εφευρέτης της «Οθόνης αφής» (touchscreen) Μιχάλης Δερτούζος (1936-2001), να  είναι δύσκολο να πιάσουμε τους εμπρηστές προτού καύσουν όλη την χώρα;