Οι αγορές φυσικού αερίου παρέμειναν ανήσυχες εν μέσω των συνεχιζόμενων κινδύνων προσφοράς. Ωστόσο, τα υψηλά αποθέματα μείωσαν κάποιες από αυτές τις ανησυχίες, με τα ευρωπαϊκά συμβόλαια αναφοράς να κλείνουν τη συνεδρίαση ελαφρώς χαμηλότερα. Σε κάθε περίπτωση, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αυστραλία παραμένουν απειλή για τη σχετική ειρήνη που έχουν βιώσει φέτος οι παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου. 

Τρεις μεγάλες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στις οποίες οι εργαζόμενοι απειλούν με απεργία παρέχουν περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς. Σε κάθε περίπτωση, ο αντίκτυπος στην αγορά θα υπαγορευτεί από τη διάρκεια της όποιας διακοπής. Πέρυσι, οι απεργίες στην εγκατάσταση LNG Prelude οδήγησαν σε 76 ημέρες διακοπής της παραγωγής. Η Ασία θα υποφέρει περισσότερο, με το μεγαλύτερο μέρος της συμβασιοποιημένης προμήθειας να καταλήγει στην Ιαπωνία. Ωστόσο και η Κίνα λαμβάνει επίσης ένα σημαντικό κομμάτι. Ουσιαστικά, η μείωση της προσφοράς θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν πόλεμο προσφορών μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Οποιαδήποτε διακοπή που θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα είναι πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ισορροπία προσφοράς και ζήτησης κατά τη διάρκεια του βόρειου χειμώνα.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο από χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς τα ζητήματα της προσφοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο. Μια ακόμη μεγάλη μείωση των εμπορικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ είδε τους επενδυτές να επανεκτιμούν τη στενότητα της προσφοράς που απορρέει από τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+. Η ζήτηση για περιορισμένα φορτία είδε τις διαφορές για τα spot φορτία από τη Μέση Ανατολή να αυξάνονται κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ισχυρών αγορών από την Κίνα. Τα ασιατικά διυλιστήρια απορροφούν επίσης όλα τα διαθέσιμα φορτία από τη Βόρεια Θάλασσα.  Για το WTI υπάρχει μια στενότητα στις βραχυπρόθεσμες παραδόσεις. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την κινεζική ζήτηση περιόρισαν την άνοδο του ράλι στην αγορά αργού τύπου Brent.

 

Τα βιομηχανικά εμπορεύματα ανέστρεψαν κάποιες από τις απώλειες αυτής της εβδομάδας, καθώς η αγορά επανεκτίμησε τον αντίκτυπο των προβλημάτων της Κίνας με τα ακίνητα στη ζήτηση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα αυξήθηκαν με την ελπίδα ότι οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στην κινεζική παραγωγή χάλυβα θα είναι σχετικά μικροί. Ενώ υπήρξαν αναφορές για χαλυβουργίες στην Jiangsu που κλήθηκαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 30%, το διάταγμα δεν φαίνεται να αφορά τον ευρύτερο κλάδο. Οι μεγάλες χαλυβουργίες σε περιοχές όπως η Hebei παραμένουν χωρίς επιβάρυνση. Ακόμη και με το πρόσφατο ισχυρό επίπεδο παραγωγής χάλυβα, τα κινεζικά αποθέματα χάλυβα οπλισμού συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mysteel.

Οι κινήσεις στο σιδηρομετάλλευμα συνέβαλαν στην ενίσχυση του κλίματος σε ολόκληρο τον κλάδο των βασικών μετάλλων, με τον χαλκό να ανακάμπτει από το χαμηλό τριών μηνών. Έλαβε επίσης ώθηση από την ενίσχυση του ρενμίνμπι, αφού το Πεκίνο είπε στις κρατικές τράπεζες να εντείνουν την παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος. Η προοπτική πρόσθετων μέτρων τόνωσης εν μέσω χαμηλών αποθεμάτων συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή των επενδυτών. Οι καθαρές θέσεις αγοράς χαλκού στο LME βρίσκονται σε υψηλό έξι μηνών. Τα συνδυασμένα αποθέματα στο Χρηματιστήριο Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης και στις κινεζικές αποθήκες τελωνειακής αποταμίευσης ήταν 110.314t στις 11 Αυγούστου, μειωμένα κατά 53% σε ετήσια βάση. Οι τιμές του χαλκού θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες σε αιχμές, με τόσο περιορισμένα αποθέματα.