Γιάννης Μητρόπουλος: Πρόεδρος του ΕΣΠΕΝ και Γ. Δντης της «Φυσικό Αέριο» με Δημόσιες Παρεμβάσεις και Επιτυχείς Επιδόσεις

Γιάννης Μητρόπουλος: Πρόεδρος του ΕΣΠΕΝ και Γ. Δντης της «Φυσικό Αέριο» με Δημόσιες Παρεμβάσεις και Επιτυχείς Επιδόσεις
energia.gr
Πεμ, 17 Αυγούστου 2023 - 14:04

Την παράταση της ισχύος των έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας είχε ζητήσει, με επιστολή του προς το ΥΠΕΝ στις 18 Ιουλίου ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ), επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γιάννης Μητρόπουλος. Η παρέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς στις 28 του ίδιου μήνα το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι παρατείνονται ως τις 31 Δεκεμβρίου η αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και ο μηχανισμός επιστροφής των υπερεσόδων των ηλεκτροπαραγωγών

Ας σημειωθεί ότι στην επιστολή του ο ΕΣΠΕΝ ζητούσε την χρονική επέκταση των ρυθμίσεων του ν. 4951/2022 για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, που έληγαν στις 30 Σεπτεμβρίου, για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες, ήτοι έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ο κ. Γιάννης Μητρόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) και γενικός διευθυντής της εταιρείας «Φυσικό Αέριο», εξελέγη με ομόφωνη απόφαση του Συνδέσμου στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, διαδεχόμενος τον κ. Αναστάσιο Παπαναγιώτου. Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΕΣΠΕΝ από τον Οκτώβριο του 2020.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι, κατά την ιδιαίτερα κρίσιμη για το φυσικό αέριο, χρήση 2022, η εταιρεία εμφάνισε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 120% και των καθαρών κερδών της κατά 130%. 

Με σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο UMIST και Manchester Business School, στις αρχές της δεκαετίας του `90, ο κ. Μητρόπουλος εργάστηκε αποκλειστικά σε θέσεις Πωλήσεων και Μάρκετινγκ σε εταιρείες και μάρκες, όπως η Unilever, η Samsung και η ΦΑΓΕ.

Στην Φυσικό Αέριο ΕΕΕ, ξεκίνησε ως Διευθυντής Μάρκετινγκ το 2006, μετακινήθηκε στη θέση του Εμπορικού Διευθυντή το 2009, και τελικά στην θέση του Γενικού Διευθυντή τον Ιανουάριο του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, σε πρόσφατη συνέντευξή του (βλ. εδώ), ο κ. Πετρόπουλος είχε αποκαλύψει ότι, από τον Οκτώβριο, οι πάροχοι θα προσφέρουν σταθερά τιμολόγια βραχυπρόθεσμου ορίζοντα (μήνα ή τριμήνου), ενώ είχε ταχθεί υπέρ της μετακίνησης των πελατών και του δικαιώματός τους να επιλέγουν ελεύθερα προμηθευτή.