Τα μικτά οικονομικά στοιχεία επιβάρυναν το κλίμα σε όλες τις αγορές. Αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα ζητήματα της προσφοράς εν μέσω χαμηλών αποθεμάτων. Ο χαλκός οδήγησε τον κλάδο των βιομηχανικών μετάλλων σε πτώση εν μέσω ενδείξεων άγχους στην αγορά ακινήτων της Κίνας. Οι ανησυχίες σχετικά με τη ρευστότητα ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων της χώρας, της Country Garden Holdings Co, επανέφεραν στο επίκεντρο

τον προβληματικό κλάδο των ακινήτων. Τυχόν αδυναμία πληρωμής του χρέους της θα πλήξει το ήδη εύθραυστο κλίμα. Υπήρχαν επίσης ενδείξεις εξασθένησης της ζήτησης σε ολόκληρη την ευρύτερη οικονομία, με την αύξηση των δανείων να αυξάνεται τον Ιούλιο κατά το μικρότερο ποσό από την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αυτό ήρθε μετά από αδύναμα οικονομικά στοιχεία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τα στοιχεία των τελωνείων έδειξαν ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης. Το Πεκίνο προσπαθεί να ενισχύσει την ανάπτυξη με πρόσθετη στήριξη. Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση σε επαρχιακό επίπεδο να αντλήσει περίπου CNY1tn μέσω πωλήσεων ομολόγων για την αποπληρωμή χρηματοδοτικών οχημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα κατάφεραν να διατηρηθούν σχετικά καλά εν μέσω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος. Η επανέναρξη της λειτουργίας διαφόρων κινεζικών χαλυβουργείων μετά τις καλοκαιρινές διακοπές λειτουργίας ανέβασε τη ζήτηση και στήριξε τις τιμές. Η ημερήσια παραγωγή στο Sichuan αυξήθηκε κατά 31% m/m τον Ιούλιο, ενώ οι ρυθμοί λειτουργίας στο Tangshan αυξήθηκαν παρά το γεγονός ότι είναι παραδοσιακά μια ήσυχη περίοδος για τις κατασκευές.

Το αργό πετρέλαιο κατέγραψε την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδό του, καθώς οι ενδείξεις για ισχυρότερη ζήτηση έρχονται εν μέσω περιορισμού των αποθεμάτων. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε την Παρασκευή ότι η ζήτηση πετρελαίου εκτινάχθηκε σε επίπεδο ρεκόρ τον Ιούνιο και μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο λόγω της κινεζικής κατανάλωσης. Αυτό ακολούθησε την έκθεση του ΟΠΕΚ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η οποία έδειξε ότι η αγορά θα παρουσιάσει μεγάλο έλλειμμα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, η πετρελαϊκή βιομηχανία αντιμετωπίζει την προοπτική αυξημένων κινδύνων για την προσφορά. Η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχει αυξήσει την προοπτική διακοπής του εμπορίου στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προβεί σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας στα λιμάνια της. Η Μαύρη Θάλασσα διακινεί περίπου το 15-20% του πετρελαίου που πωλεί η Ρωσία.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του εν μέσω αυξημένων κινδύνων εφοδιασμού. Η αγορά ταρακουνήθηκε μετά την είδηση ότι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Chevron και της Woodside στην Αυστραλία απειλούν με απεργία. Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να επηρεάσει έως και το 10% των παγκόσμιων προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η Ευρώπη εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αντίδραση στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας ήταν λίγο πιο συγκρατημένη, καθώς οι έμποροι στάθμισαν τον κίνδυνο προσφοράς έναντι της χλιαρής ζήτησης.

Ο άνθρακας στην Ευρώπη ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ημερών εν μέσω της επανάληψης της αγοραστικής δραστηριότητας βάσει τεχνικών και θεμελιωδών δεικτών. Οι αυστραλιανές μονάδες πιστώσεων άνθρακα σημείωσαν άλμα άνω του 5%, καθώς οι έμποροι αναγκάστηκαν να πληρώσουν υψηλότερα προκειμένου να ξεκλειδώσουν την προσφορά.