Το αργό πετρέλαιο κέρδισε την περασμένη εβδομάδα, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για στενότητα στις προμήθειες. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η εθελοντική μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατ. δολάρια ημερησίως θα διαρκέσει πλέον μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας την παραγωγή στα 9 εκατ. δολάρια ημερησίως. Ωστόσο, τα σχόλιά της ότι οι περικοπές ενδέχεται να βαθύνουν τράβηξαν την προσοχή της αγοράς.

Ακολούθησε η δήλωση της Ρωσίας ότι θα παρατείνει επίσης τη δική της μείωση της παραγωγής και τον επόμενο μήνα. Η επιτροπή παρακολούθησης του ΟΠΕΚ συνεδρίασε την Παρασκευή και συνέστησε να παραμείνει στην πορεία της τρέχουσας συμφωνίας παραγωγής. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα μέλη είναι πρόθυμα να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις στην αγορά και να λάβουν πρόσθετα μέτρα ανά πάσα στιγμή. Η στενότητα είδε τους βασικούς δείκτες της αγοράς φυσικού αργού να ενισχύονται τις τελευταίες εβδομάδες. Τα αποθέματα επίσης μειώνονται, με τα αμερικανικά αποθέματα να καταγράφουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση που έχει σημειωθεί ποτέ.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημείωσε άλμα άνω του 12% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι περιορισμοί στην προσφορά αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για ασθενέστερη ζήτηση. Το πεδίο Troll της Νορβηγίας θα μειωθεί περαιτέρω αυτή την εβδομάδα και αργότερα τον Αύγουστο. Ωστόσο, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός για τα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει επίσης στηρίξει τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ήπειρο έχουν υποχωρήσει, καθώς οι υψηλότερες τιμές στην Ασία έχουν παρασύρει τα φορτία. Ακόμα κι έτσι, η χλιαρή ζήτηση στην Ασία έχει περιορίσει την άνοδο των τιμών ΥΦΑ στη Βόρεια Ασία. Η Itochu Cop προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη της κατανάλωσης στην Κίνα έχει μείνει στάσιμη. Αυτό επιδεινώθηκε από την αυξανόμενη προσφορά. Η μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου Das Island της Adnoc στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζει την παραγωγή μετά την πρόσφατη συντήρηση.

Τα βασικά μέταλλα παρουσίασαν μικτή τάση εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τον αντίκτυπο των πρόσθετων μέτρων τόνωσης της Κίνας. Το Κρατικό Συμβούλιο δημοσίευσε λεπτομέρειες για 20 μέτρα στήριξης της κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των περιορισμών στις αγορές αυτοκινήτων και της στήριξης της ζήτησης των ανθρώπων για την αγορά της πρώτης κατοικίας τους. Ωστόσο, τα στοιχεία που έδειξαν συνεχιζόμενη αδυναμία στη μεταποιητική δραστηριότητα δεν βοήθησαν το κλίμα. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα πρέπει να ανακάμψει γρήγορα προτού η αγορά έχει εμπιστοσύνη ότι η ζήτηση θα ανταποκριθεί στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Αυτό άφησε τον χαλκό ελαφρώς πτωτικό σε σχέση με την εβδομάδα. Ωστόσο, το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος κατάφεραν να καταγράψουν κέρδη την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ενδείξεων ισχυρότερης ζήτησης στις ΗΠΑ.

Τα μέτρα στήριξης του τομέα των ακινήτων δεν κατάφεραν να ενθουσιάσουν την αγορά σιδηρομεταλλεύματος, με τα futures να υποχωρούν κατά 5% την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, την Παρασκευή παρατηρήθηκαν κάποια δειλά σημάδια ανάκαμψης, καθώς η μείωση των αποθεμάτων χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα είδε τα futures να ανακτούν μέρος αυτών των απωλειών.
Ένα πιο μαλακό δολάριο βοήθησε τον χρυσό να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του από τις αρχές της εβδομάδας. Πρόσθετη στήριξη παρείχαν τα πιο ήπια σχόλια από τη Fed. Ο πρόεδρος της Ατλάντα Raphael Bostic δήλωσε ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνεται και ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων για να διευκολυνθεί ο πληθωρισμός.