Κ. Χατζηφώτης: Ο Δντης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Motor Oil Κεντρικός Ομιλητής στο 14ο SEEED του ΙΕΝΕ για τις Προοπτικές του Υδρογόνου

Κ. Χατζηφώτης: Ο Δντης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Motor Oil Κεντρικός Ομιλητής στο 14ο SEEED του ΙΕΝΕ για τις Προοπτικές του Υδρογόνου
energia.gr
Τρι, 18 Ιουλίου 2023 - 14:04

Τις προοπτικές των μεταφορών καθώς και του υδρογόνου αλλά και του CCUS (δέσμευση, αποθήκευση και αξιοποίηση άνθρακα), με έμφαση στη διύλιση, τα “πράσινα καύσιμα”, τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και το LNG ανέλυσε, στην ομιλία του στο 14ο SE Europe Energy Dialogue του ΙΕΝΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηφώτης, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθεσεων του Ομίλου Motor Oil

Η παρουσία του κ. Χατζηφώτη στον εφετινό Ενεργειακό Διάλογο ΝΑ Ευρώπης, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, (25& 26 Μαΐου), είναι ενδεικτική της σημασίας που δείχνει ο Όμιλος της Motor Oil, ένας από τους δυναμικότερους ομίλους στη διύλιση σε Ελλάδα και Αν. Μεσόγειο, στην ανάπτυξη του υδρογόνου και των εφαρμογών του.

Όχι τυχαία, εξάλλου, το κορυφαίο στέλεχος του Ομίλου, ήταν κεντρικός ομιλητής της σχετικής, 10ης συνεδρίας, του 14ου SEEED του ΙΕΝΕ, η οποία είχε τίτλο “Transportation Outlook, Hydrogen and CCUS (Refining, Green Fuels, Electric Vehicles, LNG)”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηφώτης είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Hydrogen, της κοινοπρακτικής εταιρείας που σύστησαν τον Φεβρουάριο του 2023 Μotor Oil και ΔEH.

Ο κ. Χατζηφώτης είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (2005), και έχει υπηρετήσει ως μέλος του ιδιαιτέρου γραφείου του Επιτρόπου της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, από το 2016 ως το 2018), ενώ, προηγουμένως (Βρυξέλλες, 2005-2014) είχε διατελέσει Επικεφαλής του ιδιαιτέρου γραφείου ενός εκ τωνΑντιπροέδρων της Ευρωβουλής, καθώς και ανώτερος σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Χρηματοδότησης για διάφορους Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης (Υπ Ανάπτυξης, Υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Έχει, επίσης, συμβουλεύσει και υποστηρίξει ως εξωτερικός εμπειρογνώμονας χρηματοδότησης της ΕΕ Ελληνικά Υπουργεία, καθώς και Περιφερειακές και τις Τοπικές Αρχές, στον στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την προώθηση και τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, ενώ έχει συμμετάσχει ως νομικός εμπειρογνώμονας σε διεθνή έργα Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT).

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηφώτης είναι κάτοχος DES στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (ULB – Βέλγιο), LLM στο Δίκαιο ICT (KU Leuven - Βέλγιο) και πτυχίου Νομικής (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Ελλάδας). Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και το Εκκλησία της Ελλάδος.