Στη φάση της υλοποίησης των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που αποκτήθηκαν το τελευταίο διάστημα εισέρχεται ο όμιλος της Μότορ Όιλ έχοντας ήδη υπερδιπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ των εν λειτουργία "πράσινων" μονάδων. "Ο κύκλος των εξαγορών μάλλον ολοκληρώθηκε. Θα επικεντρωθούμε τώρα στην κατασκευή των έργων καθώς έχουμε πετύχει τους στόχους που είχαμε θέσει νωρίτερα από 

το προβλεπόμενο", ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Μότορ Όιλ Πέτρος Τζαννετάκης στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους. Η ισχύς των μονάδων ΑΠΕ που είναι σε λειτουργία ήταν το πρώτο τρίμηνο 772 μεγαβάτ έναντι 279 μεγαβάτ κατά το πώτο τρίμηνο του 2022 ενώ ως το τέλος του χρόνου προβλέπεται να προστεθούν άλλα 60 μεγαβάτ και το 2024 επιπλέον 24.

Η Μότορ Όιλ ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά του 75 % των μετοχών της UNAGI που κατέχει μερίδιο 51 % σε χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 1,9 GW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο 49 % ανήκει στη ΔΕΗ.

Ο κ.Τζαννετάκης έκανε λόγο για ιδιαίτερα ισχυρά αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο εξαιτίας κυρίως των υψηλών περιθωρίων διύλισης. Ωστόσο το β' τρίμηνο αναμένεται πιο αδύναμο λόγω χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης αλλά και της εκτέλεσης εργασιών συντήρησης σε τμήμα του διυλιστηρίου. Οι επιπτώσεις αντισταθμίζονται ως ένα βαθμό από την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας αναμόρφωσης νάφθας.

Η Μότορ Όιλ ανακοίνωσε αυξημένη κερδοφορία για το α' τρίμηνο καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20 % σε 237 εκατ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ήταν αυξημένη κατά 25 % σε 397 εκατ. ευρώ. ΑΠΕ ΜΠΕ