Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε εν μέσω ενδείξεων αδυναμίας στη φυσική αγορά. Το αργό WTI υποχώρησε κάτω από τα 70 USD/βαρέλι μετά την αύξηση των αποθεμάτων στο Cushing, το σημείο παράδοσης του αμερικανικού μελλοντικού αργού, κατά 1,05 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Wood Mackenzie. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η βραχυπρόθεσμη έκπτωση

για τις τιμές spot έναντι των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιουλίου να μειωθεί στα 0,3 USD/bbl, υποδηλώνοντας αδύναμη ζήτηση. Η χαλάρωση των ζητημάτων από την πλευρά της προσφοράς επιβάρυνε επίσης το κλίμα. Αρκετοί παραγωγοί πετρελαϊκής άμμου δήλωσαν ότι είναι πιθανό να επαναφέρουν την παραγωγή που περιορίστηκε λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στον Καναδά. Η αγορά απογοητεύεται επίσης όλο και περισσότερο από την υπόσχεση της Ρωσίας να μειώσει την προσφορά. Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου υποχωρούν, αλλά εξακολουθούν να μην παρουσιάζουν σημάδια της μείωσης κατά 0,5 εκατ. δολάρια ημερησίως στην οποία επέμεινε ότι προβαίνει η χώρα. Αυτό έρχεται πριν από τη συνάντησή της με τα άλλα μέλη της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ για την αναθεώρηση της συμφωνίας παραγωγής. Η ομάδα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 3-4 Ιουνίου.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κινήθηκε υψηλότερα, καθώς οι διακοπές εφοδιασμού αντιστάθμισαν την αυξανόμενη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Kollsnes στη Νορβηγία θα έχει διακοπές λειτουργίας αυτή την εβδομάδα. Η εγκατάσταση εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Montoir στη Γαλλία έχει επίσης προγραμματιστεί για διακοπή λειτουργίας. Η χαμηλότερη πυρηνική παραγωγή στη Γαλλία παρέχει επίσης κάποια στήριξη στην αγορά. Ωστόσο, η ισχυρή παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία αντιστάθμισε την ανάγκη για φυσικό αέριο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα, τα οποία αναμένεται να παραμείνουν υψηλά αυτή την εβδομάδα. Οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας αναπήδησαν από το χαμηλό διετίας, αλλά παραμένουν υπό πίεση εν μέσω της αδύναμης ζήτησης. Οι περισσότεροι μεγάλοι εισαγωγείς παραμένουν στο περιθώριο εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω πτώση των τιμών. Η ζήτηση στην Κίνα παραμένει αδύναμη, γεγονός που υπογραμμίζεται από τις τιμές του LNG που μεταφέρεται με φορτηγά, οι οποίες έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Ο χαλκός ήταν σταθερός, καθώς η βελτιωμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου αντισταθμίστηκε από τις ενδείξεις ότι η απογοητευτική οικονομική ανάκαμψη της Κίνας εξακολουθεί να επιβαρύνει τις προοπτικές της ζήτησης. Ο δείκτης Hang Shen China Enterprises Index υποχώρησε απότομα, ανεβάζοντας τις απώλειές του από την κορυφή της 27ης Ιανουαρίου στο 20%. Τα μη ικανοποιητικά κέρδη έχουν υποδαυλίσει τους φόβους για περαιτέρω οικονομική αδυναμία. Η αγορά φαίνεται να παλεύει με την προσαρμογή ότι η εποχή της ταχείας ανάπτυξης της Κίνας έχει τελειώσει. Παρ' όλα αυτά, μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι πιθανή. Οι επενδύσεις στο δίκτυο έχουν αυξηθεί κατά 10% από την αρχή του έτους, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αυξηθεί κατά 44%. Η ισχυρή αγορά EV έχει επίσης ενισχύσει τις τιμές του λιθίου τις τελευταίες εβδομάδες. Ο κυβερνητικός οργανισμός της Χιλής, Cochilco, βλέπει ότι η αγορά μπαταριών-μετάλλων παραμένει σφιχτή μέχρι το επόμενο έτος, με τη ζήτηση να αυξάνεται σταθερά κατά περισσότερο από 16% ετησίως κατά μέσο όρο μέχρι το 2035.

Το κλίμα παραμένει αδύναμο στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος. Τα προθεσμιακά συμβόλαια στην Κίνα υποχώρησαν στην είδηση ότι η Vale επιδιώκει να επεκτείνει την παραγωγή. Προωθεί ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 2,7 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής στην περιοχή του Αμαζονίου της Βραζιλίας. Επί του παρόντος είναι σε καλό δρόμο για να προσθέσει 30 εκατ. τόνους δυναμικότητας.

Ο χρυσός κέρδισε καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν λόγω των ελπίδων ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα εγκρίνει μια συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους που θα αποτρέψει μια χρεοκοπία.