Οι απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας στις αγορές εμπορευμάτων αντισταθμίστηκαν την Παρασκευή μετά τις αναφορές ότι πλησίασε συμφωνία για την άρση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ. Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των εξελίξεων σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους. Το πετρέλαιο βρισκόταν υπό πίεση, δεδομένου του κινδύνου για την οικονομία (και συνεπώς για τη ζήτηση) σε περίπτωση

που οι ΗΠΑ αθετήσουν τις πληρωμές του χρέους τους. Αυτός ο φόβος υποχώρησε εν μέσω των συνομιλιών για συμφωνία. Τα ζητήματα που αφορούν την πλευρά της προσφοράς ήταν επίσης υποστηρικτικά. Η Ρωσία ανακάλεσε τα σχόλια ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα παρέμβει στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις με τους εταίρους για να καθορίσουν τι είναι καλύτερο για την αγορά. Αυτό ακολούθησε την προειδοποίηση του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας προς τους βραχυπρόθεσμους κερδοσκόπους να "προσέχουν". Η ζήτηση στην Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται. Η Energy Intelligence υπολογίζει ότι η εμφανής ζήτηση πετρελαίου ξεπέρασε τα 16mb/d τον Απρίλιο, θέτοντας νέο υψηλό επίπεδο.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο διεύρυνε τις πρόσφατες απώλειες εν μέσω ενδείξεων ότι η βιομηχανική ζήτηση παραμένει αδύναμη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν κατά 19% την περασμένη εβδομάδα και σημείωσαν χαμηλό διετίας. Τα στοιχεία που έδειξαν ότι η Γερμανία υπέστη ύφεση αύξησαν τις ανησυχίες ότι η βιομηχανική ζήτηση δεν θα επιστρέψει ποτέ στα προηγούμενα επίπεδα. Οι ισχυρές εισροές στις αποθήκες, εν μέσω των ήδη υψηλών επιπέδων, θα μπορούσαν επίσης να επιβαρύνουν τις τιμές εάν τα αποθέματα γεμίσουν πριν από το χειμώνα. Παρ' όλα αυτά, παραμένουν οι κίνδυνοι ενεργειακών ελλείψεων τον επόμενο χειμώνα. Η ευρωπαϊκή κατανάλωση φυσικού αερίου πρέπει να μειωθεί κατά 17% ακόμη για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο. Αυτό θα μπορούσε να είναι δύσκολο εάν η κινεζική ζήτηση αυξηθεί και η προσφορά της Ρωσίας μειωθεί περαιτέρω. Οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας σημείωσαν επίσης πτώση. Ωστόσο, οι απώλειες αντισταθμίστηκαν από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των αγοραστών που είναι ευαίσθητοι στις τιμές.

Το ξεπούλημα σε όλες τις αγορές ενέργειας επιβάρυνε τον ευρωπαϊκό άνθρακα. Ωστόσο, οι ενδείξεις ανάκαμψης του ευρωπαϊκού χάλυβα περιόρισαν τις απώλειες. Οι αυστραλιανές μονάδες πιστωτικών μονάδων άνθρακα υποχώρησαν επίσης εν μέσω έλλειψης ζήτησης.

Το ξεπούλημα σε όλα τα βασικά μέταλλα υποχώρησε την Παρασκευή, με τον χαλκό να ανακάμπτει και πάλι πάνω από τα 8.000 USD/t. Αυτό προκλήθηκε από τα ανοδικά σχόλια των παραγωγών. Η BHP παραμένει πεπεισμένη ότι η προβληματική αγορά ακινήτων της Κίνας θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες, ενώ ο επενδυτής της Mining, Robert Freidland, δήλωσε ότι η πτώση των τιμών του χαλκού είναι προσωρινή και ότι παραμένει πολύ αισιόδοξος για το μέταλλο. Παρά το πτωτικό κλίμα στην αγορά νικελίου, η έλλειψη αποθεμάτων στην Κίνα διαμορφώνει μια διαφορετική εικόνα. Το χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων της Σαγκάης έχει σχεδόν εξαντλήσει το νικέλιο.

Τα futures σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα σημείωσαν ράλι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας μετά τις φήμες ότι το Πεκίνο θα αποδεσμεύσει ειδικά ομόλογα ύψους CNY5tn για να αναζωογονήσει την οικοδομική δραστηριότητα. Παρ' όλα αυτά, έκλεισε την εβδομάδα χαμηλότερα, καθώς η χειρότερη από την αναμενόμενη κατασκευαστική περίοδος επιβαρύνει τη ζήτηση.

Ο χρυσός υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ενδείξεων ανθεκτικότητας της αμερικανικής οικονομίας. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει επίσης επίμονα υψηλός. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη Fed στη διατήρηση της αυστηρότερης νομισματικής της πολιτικής.