Το πρώτο δεξαμενόπλοιο με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS και το πρώτο από τα έξι πλοία χαρακτηρισμένα ως LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό, που παραδίδονται μέσα στο 2023

Η Capital Ship Management Corp. παρέλαβε επιτυχώς το νεότευκτο M/T 'Alkiviadis', ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών και προϊόντων αργού (Chemical/Product) τύπου MR μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt, οικολογικού τύπου, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd.

Είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS και το πρώτο από τα έξι πλοία χαρακτηρισμένα ως LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό, που παραδίδονται μέσα στο 2023.

Η πιστοποίηση HVSC-Ready αφορά σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα σύνδεσης με την υψηλή τάση στην ξηρά που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον και η πιστοποίηση Wind-Assist Ready αφορά σε πλοία που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν τον άνεμο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο σχεδιασμός του M/T «Alkiviadis» είναι συμβατός με μελλοντικές προδιαγραφές όπως το IMO EEDI Phase 3 και έχει πιστοποιηθεί με το ABS SUSTAIN-1 (2020) που αναδεικνύει την τήρηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η συμβατότητα του πλοίου με τον κανονισμό IMO Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx και οι πιστοποιήσεις ENVIRO, Wind-Assisted Ready, HVSC-Ready, LNG Fuel Ready και IHM για ασφαλή ανακύκλωση, το καθιστούν ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τεχνολογικά προηγμένα και αποτελεσματικά πλοία στον παγκόσμιο στόλο των δεξαμενόπλοιων τύπου MR.