Η Schneider Electric Παρέχει Μεγαλύτερη Ευελιξία και Σιγουριά για τα Data Centers με το Προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU

Η Schneider Electric Παρέχει Μεγαλύτερη Ευελιξία και Σιγουριά για τα Data Centers με το Προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU
energia.gr
Πεμ, 8 Δεκεμβρίου 2022 - 16:29
Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης της ενέργειας και του αυτοματισμού,ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του προηγμένου APC Net Shelter Rack PDU, παρέχοντας στους ηγέτες των data centers μεγαλύτερη ευελιξία για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις δεδομένων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις

Μετά την επιτυχία του στη Βόρεια Αμερική, το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU θα επεκταθεί σε ευρωπαϊκές χώρες, διατηρώντας την δέσμευσή του να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στο cloud, τους παρόχους υπηρεσιών και τους εταιρικούς πελάτες σε κρίσιμες εφαρμογές.

Το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU επιτρέπει στις ομάδες να υποστηρίζουν έως και διπλάσιο αριθμό συσκευών και αύξηση έως και 50% στις ανάγκες ισχύος, ενώ παράλληλα απλοποιεί τις διαδικασίες εγκατάστασης και αφαιρεί τις εικασίες από την επιλογή PDU για μελλοντικές ανανεώσεις ΙΤ.

Για πολλές επιχειρήσεις, οι αυξανόμενες απαιτήσεις δεδομένων έχουν αυξήσει και την πυκνότητα της υπάρχουσας υποδομής των datacenters τους. Πέρα από αυτό, η υιοθέτηση τεχνολογιών υψηλής υπολογιστικής ισχύος, που συνήθως εμφανίζεται σε datacenters επιχειρήσεων είτε σε περιβάλλον on-premise είτε co-located και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές όπως το computing υψηλών επιδόσεων (HPC), η τεχνητή νοημοσύνη (AI), οι συνδεδεμένες συσκευές (IoT), τα κρυπτονομίσματα, το 5G - ακόμη και το metaverse - έχει καταστήσει την πυκνότητα παράγοντα κρίσιμης σημασίας. Σύμφωνα με μια έκθεση του Uptime Institute του 2020, αυτή η ζήτηση ισχύος έχει προκαλέσει την ανάγκη για μια μετατόπιση σε racks υψηλότερης πυκνότητας, εύρους 10-19 kW, κάτι το οποίο δεν δικαιολογεί ακόμη μια πλήρη τεχνολογική αναθεώρηση, αλλά εξαιτίας της επικράτησης αυτής της τάσης, απαιτεί μια στρατηγική για το μέλλον.

«Η ψηφιακή ζήτηση αυξάνεται εκθετικά και οι ηγέτες των datacenters αναζητούν τρόπους για να ανταποκριθούν στις ταχείες τεχνολογικές αλλαγές όχι μόνο μακροπρόθεσμα, αλλά και με βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Tarunjeet Sarao, Senior Vice President, Transactional & Edge Line of Business της Schneider Electric. «Το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα όπου η Schneiderανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών, για να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν τις εξελίξεις του περιβάλλοντος. Ως το πιο ευέλικτο και προσαρμόσιμο προϊόν μας μέχρι σήμερα, το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU βοηθά τα datacenters να βελτιστοποιήσουν τις τρέχουσες επενδύσεις τους, να υποστηρίξουν τις αυξανόμενες ανάγκες δεδομένων και να μεγιστοποιήσουν το χρόνο λειτουργίας τους.»

Μεγαλύτερη ευελιξία

Κατανοώντας την ανάγκη για προσαρμογές της διάταξης στα rack PDUs ή γενικές ενημερώσεις, ο σχεδιασμός πρίζας του προηγμένου APC Net Shelter Rack PDU αποφεύγει δαπανηρές αλλαγές της διάταξης στα rack PDUs. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά PDU με σταθερό αριθμό μεμονωμένων εξόδων, οι νέες πρίζες συνδυασμού 4-σε-1 (για C13, C19, C15 ή/και C21) απλοποιούν την επιλογή, διευκολύνουν και επιταχύνουν την εγκατάσταση και παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία για την υποστήριξη μελλοντικών τροποποιήσεων. Επιπλέον, οι έγχρωμες πρίζες καθιστούν το PDU πιο διαισθητικό και πιο εύκολο στη χρήση, καθώς το χρώμα της πρίζας ταιριάζει με τον ανάντη διακόπτη κυκλώματος με τον οποίο συνδέεται. Η εναλλασσόμενη διάταξη των πριζών επιτρέπει μεγαλύτερη οργάνωση και διαχείριση καλωδίων τροφοδοσίας των συσκευών που είναι εγκατεστημένες στο IT rack, γεγονός που επιταχύνει την εγκατάσταση και αξιοποιεί καλύτερα το χώρο του rack, με αποτέλεσμα τη μείωση της πιθανότητας ανθρώπινου σφάλματος και την αυξημένη διαχείριση της ροής αέρα.

Υποστήριξη για υψηλή πυκνότητα

Το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το μέλλον. Για να εξυπηρετηθεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συσκευών σε κάθε rack και οι επακόλουθες ανάγκες ισχύος, ο έως καιδιπλάσιος αριθμός πριζών παρέχει 50% περισσότερη ισχύ για τη μεγιστοποίηση των επενδύσεων σε datacenters. Το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU περιλαμβάνει μοντέλα που μπορούν να υποστηρίξουν έως και 43,5 kW σε ενιαία διάταξη πλάτους PDU (56mm/ 2,2") για να καλύψουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις ισχύος ανά rack. Αυτή η αύξηση έως και 48 πριζών όχι μόνο αποτρέπει την προσθήκη περισσότερων PDUs σε υπάρχοντα rack, καθώς αυξάνεται η πυκνότητα, αλλά υποστηρίζει επίσης τις αυξανόμενες τάσεις στα ψηλότερα racks για τη μεγιστοποίηση του αποτυπώματος rack των σύγχρονων datacenters.

Αυξημένη διαθεσιμότητα

Το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU περιλαμβάνει πέντε βασικές βελτιώσεις για τη διατήρηση της συνέχειας και τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, όπως:

  • Κάρτα διαχείρισης live Swappable Network (NMC), η οποία διατηρεί το IT σε λειτουργία ακόμη και κατά τη συντήρηση της οθόνης PDUs σε ένα συμβάν ισχύος.
  • Κοινή χρήση display module power που αξιοποιεί παρακείμενη ισχύ NMC για να συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση χρήστη σε δεδομένα PDU και να διατηρεί λειτουργίες σε περίπτωση συμβάντος ισχύοςστο ανάντη PDU.
  • Η θερμοκρασία λειτουργίας 60ºC / 140ºF μειώνει τον κίνδυνο αστοχίας κατά τη λειτουργία σε θερμότερα περιβάλλοντα υψηλής πυκνότητας, όπως HPC ή data centers με υψηλότερα σημεία ρύθμισης θερμοκρασίας για πρωτοβουλίες απόδοσης ψύξης.
  • Δύο θύρες δικτύου για αυξημένη ορατότητα των ζητημάτων δικτύου που επιτρέπουν στις εφαρμογές collocation να χρησιμοποιούν μία θύρα δικτύου για παρακολούθηση του PDU και να παρέχουν την άλλη στον πελάτη τους, ώστε να δικτυωθεί και να παρακολουθεί.
  • Υποστήριξη για έως και οκτώ περιβαλλοντικούς αισθητήρες που επιτρέπουν μεγαλύτερη ικανότητα παρακολούθησης και προστασίας των συσκευών PDU και IT από πιθανές βλάβες που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Το προηγμένο APC Net Shelter Rack PDU είναι διαθέσιμο σε ευρωπαϊκές χώρες από τον Νοέμβριο του 2022. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Rack PDU της Net Shelter, επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα.