Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά ως Silver χορηγός στο 24ο Infocom World, που διοργανώθηκε από την Smartpress, στις 29 Νοεμβρίου 2022 με φυσική παρουσία, στο χώρο του Divani Caravel και στις 30 Νοεμβρίου 2022, ψηφιακά. Το συνέδριο επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις που έχουν οι εξελίξεις στον τομέα του Fiber και του 5G στην αγορά, καθώς και πώς

επηρεάζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις επενδύσεις, τη λειτουργία των hubs μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερα ταλέντα στον κλάδο του ΙΤ. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εκτενή παρουσίασή από τον κ. Χρήστο Φάμελο, Data Center EcoStruxure Sales Manager Southeast Europe, της Schneider Electric γύρω από την εξέλιξη των data centers και το πώς τα Data Centers of the Future θα συνεισφέρουν σε ένα πιο βιώσιμο, ηλεκτρικό μέλλον. Όπως, τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του τα data centers είναι κρίσιμης σημασίας για τον δρόμο προς το Electricity 4.0, κάτι που παρατηρείται ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια, καθώς ο φόρτος εργασίας και οι ποσότητες δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία στα Data Centers έχουν αυξηθεί. Η επόμενη γενιά DCIM ουσιαστικά έρχεται να λύσει τα προβλήματα με εξοικονόμηση κόστους, λειτουργικότητα, απεριόριστη αποθηκευτική ικανότητα, αυτοματοποίηση διεργασιών και ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων.

Φέτος, στο Infocom World 2022, και με το πεδίο των υποδομών ΙΤ να υφίσταται σημαντικό μετασχηματισμό, η Schneider Electric εστίασε στην βαρύτητα που πρέπει να δοθεί σε ένα υβριδικό ΙΤ μοντέλο το οποίο θα είναι πιο βιώσιμο και αποδοτικό, μέσω των λύσεων EcoStruxure™ for Data Centers, οι οποίες συνδυάζουν τα συστήματα ισχύος, ψύξης, Racks καθώς και συστήματα διαχείρισης ενέργειας, διαχείριση Η/Μ του κτιρίου (BMS), καθώς και παρακολούθησης και μοντελοποίησης του ΙΤ εξοπλισμού σε όλα τα περιβάλλοντα, από μικρές εφαρμογές Edge έως μεγάλα Cloud Data Centers.