Αρχίζει το 26ο Ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» "Οι Δύσκολες Ενεργειακές Επιλογές της Ευρώπης"

Αρχίζει το 26ο Ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη»  Οι Δύσκολες Ενεργειακές Επιλογές της Ευρώπης
energia.gr
Δευ, 21 Νοεμβρίου 2022 - 09:14

Για μία ακόμη χρονιά, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ)  προχωρά στη διοργάνωση του ετήσιου (26ου) Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας του «Ενέργεια και Ανάπτυξη», το οποίο πραγματοποιείται σήμερα 22 και αύριο 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα

Το Συνέδριο πρόκειται να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του ενεργειακού τομέα για την οικονομία και την ανάπτυξη σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την ενεργειακή κρίση. Ως συνήθως το συνέδριο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων στελεχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά από πολλές χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Το Συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και εφέτος θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο έχει καθιερωθεί ως ένα βήμα γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Η συζήτηση γύρω από τις επικρατούσες τάσεις και οι προοπτικές, μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων για την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αποτελούν σταθερούς στόχους.

Το «Ενέργεια και Ανάπτυξη» πρόκειται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεματικών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας και της γεωπολιτικής. Το ειδικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Η Ευρώπη Ενόψει Κρίσιμων Ενεργειακών Επιλογών», με ειδική αναφορά σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αναδείξει τα κρίσιμα θέματα της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ατζέντας.

Μία σημαντική πρωτοβουλία του φετινού «Ενέργεια & Ανάπτυξη» είναι η διεξαγωγή στο πλαίσιο του Συνεδρίου μίας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης μεταξύ Υπουργών Ενέργειας και Οικονομίας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης. Στη συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί το πρωί της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου, συμμετέχουν οι Υπουργοί από τις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κόσοβο και Ρουμανία.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 70 και πλέον διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, από διεθνείς οργανισμούς και  επιχειρήσεις ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται από καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και έγκυρους αναλυτές. Το Συνέδριο υποστηρίζεται από ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και Μέσων, ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος που προσελκύει και  της ευρείας απήχησης που έχει στον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, το πρόγραμμα και τους επιβεβαιωμένους ομιλητές και οδηγίες για εγγραφή προκειμένου να παραστείτε στο Συνέδριο θα βρείτε εδώ.