Τα σημάδια της ισχυρής ζήτησης βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες ότι η αύξηση των επιτοκίων θα περιόριζε την οικονομική ανάπτυξη. Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα θέματα εφοδιασμού, εν μέσω της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης. Το αλουμίνιο είχε άνοδο αλλά τα δεδομένα παραμένουν ασταθή. Η Norsk Hydro ASA δήλωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει ένα μεταλλουργείο στη Σλοβακία στα τέλη του επόμενου μήνα. Οι συνεχιζόμενες υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα την οδηγούσαν σε σημαντικές απώλειες πέραν του 2022. Το εργοστάσιο λειτουργεί τελευταία μόνο στο 60% της δυναμικότητάς του. Η Hydro ανακοίνωσε επίσης ότι ένα άλλο εργοστάσιο αλουμινίου στη Νορβηγία θα επηρεαστεί

 από μια απεργία που θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου. Αυτό έρχεται μετά την είδηση ​​ότι και η Nystar θα κλείσει το μεταλλουργείο ψευδαργύρου της Budel στην Ολλανδία για παρόμοιο λόγο. Το αλουμίνιο απαιτεί μια πολύ ενεργοβόρα διαδικασία για την επεξεργασία του και μερικές φορές αναφέρεται και ως στερεή μορφή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα οι έμποροι παρακολουθούν την κατάσταση στην επαρχεία Σετσουάν(στην Κίνα), έναν κόμβο αλουμινίου, όπου οι αξιωματούχοι παρεχουν ηλεκτρισμό με το δελτίο, εν μέσω ακραίου καύσωνα που πλήττει την περιοχή. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησαν στα χρηματιστήρια Dalian και στη Σιγκαπούρη μπροστά σε μια ζοφερή προοπτική για τη ζήτηση. Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ προέτρεψε έξι βασικές επαρχίες να εντείνουν τα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί έως ότου ο κλάδος δει σημαντική ανάκαμψη. Οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί είναι επίσης πιθανό να μειώσουν την παραγωγή χάλυβα της Κίνας, η οποία θα μπορούσε να σημειώσει συρρίκνωση για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Το αργό πετρέλαιο ανέκαμψε μετά από αρκετές ημέρες απωλειών, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα. Το WTI αυξήθηκε 1,8% στα 88 USD/βαρέλι, αφού η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΙΑ έδειξε ότι τα εμπορικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 7.065 kbbl την περασμένη εβδομάδα. Η μείωση οφείλεται στην ανάκαμψη των εξαγωγών, οι οποίες εκτινάχθηκαν στα 5 MB/ημέρα. Η ζήτηση βενζίνης έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο φέτος στα 9,35mb/d. Αυτό μείωσε τις ανησυχίες ότι οι τιμές ρεκόρ της βενζίνης βλάπτουν τη ζήτηση. Σε αυτό βοήθησαν επίσης τα σχόλια του νέου Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΚ, Haitham Al Ghais, ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά σχεδόν 3mb/d φέτος. Ο Ghais είπε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συμπίεσης της προσφοράς φέτος, εν μέρει επειδή οι φόβοι για μείωση της χρήσης στην Κίνα είναι υπερβολικοί. Αυτό απομάκρυνε την εστίαση από το Ιράν, όπου συνεχίζονται οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αξιολογεί την απάντηση του Ιράν σε πρόταση της ΕΕ. Και οι δύο πλευρές έχουν υποδείξει την πιθανότητα συμφωνίας μετά από περισσότερο από ένα χρόνο λανθασμένων εκκινήσεων.

Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας παρέμειναν σε άνοδο εν μέσω έντονων ελλείψεων ζήτησης και προσφοράς. Τα προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την Ολλανδία άλλαξαν ελάχιστα αλλά παρέμειναν κοντά σε υψηλά ρεκόρ. Οι τιμές του άνθρακα εκτινάχθηκαν στα ύψη, με τον ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς άνθρακα API2 να αυξάνεται κατά 7% στα 380 USD/τόνο καθώς αυξάνονται οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που καίνε αυτό το καύσιμο για να καλύψουν τα κενά που άφησε η μείωση της προσφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Οι ανησυχίες αντιμετωπίζονται εν μέρει από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης που συνεχίζουν να αναπληρώνονται με τη χρήση εισαγόμενου LNG. Οι ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις είναι πλέον πλήρεις κατά 75%. Ωστόσο, οι προμήθειες φυσικού αερίου θα διαρκέσουν λιγότερο από τρεις μήνες αυτόν τον χειμώνα, εάν η Ρωσία διακόψει τελείως την προμήθεια, ακόμη και αν μπορέσει να γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στο 95% της χωρητικότητας μέχρι τον Νοέμβριο, προειδοποίησε η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας. Το LNG της Βόρειας Ασίας άλλαξε ελάχιστα, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στα 56,82 USD/MMBtu.

Τέλος, ο χρυσός αντιστάθμισε τις απώλειες έπειτα από τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Open Market Committee, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να υποχωρήσουν από τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων. Το δολάριο αντέστρεψε την πορεία του για να αποδυναμωθεί στο κλείσιμο, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα πρόωρα κέρδη.