Ο Μασκ Ξεπουλάει δισ., σε Μετοχές της Tesla σε Περίπτωση που Υποχρεωθεί να Εξαγοράσει το Twitter

Ο Μασκ Ξεπουλάει δισ., σε Μετοχές της Tesla σε Περίπτωση που Υποχρεωθεί να Εξαγοράσει το Twitter
energia.gr
Τετ, 10 Αυγούστου 2022 - 09:52
Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, προχώρησε σε νέες μαζικές πωλήσεις μετοχών. Σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και δημοσιοποιήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της, ο Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων. 

Σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε, ο επικεφαλής της Tesla, ο οποίος βρίσκεται σε νομική αντιπαράθεση γύρω από την εξαγορά του Twittter, πούλησε περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές της Tesla από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter, θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που βρεθεί υποχρεωμένος να εξαγοράσει το Twitter και ορισμένοι από τους οικονομικούς εταίρους του δεν ακολουθήσουν ως το τέλος.

Ο Ίλον Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισεκ. δολαρίων για την εξαγορά αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πριν σπάσει μονομερώς τη συμφωνία στις αρχές Ιουλίου, καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε το Twitter του παρουσίασε ψευδή στοιχεία, όσον αφορά την αναλογία των πλαστών λογαριασμών και των spam στην πλατφόρμα του και υποστηρίζει μάλιστα πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ton «εξαπάτησε» δηλώνοντας εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τον Απρίλιο, ο επικεφαλής της Tesla είχε πουλήσει μετοχές του ομίλου του ύψους περίπου 8,5 δισ. δολαρίων για να προετοιμάσει την εξαγορά του Twitter.