Η αιολική ενέργεια έχει παράσχει το 34% της ενέργειας της Ιρλανδίας μέχρι στιγμής φέτος, με βάση τα στοιχεία ρεκόρ των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με μια νέα έκθεση. Τα τελευταία στοιχεία από την Wind Energy Ireland έδειξαν ότι αντιπροσώπευε το 21% της συνολικής ισχύος της χώρας τον περασμένο μήνα.

 

Ο Ιούλιος σημείωσε διπλάσια αύξηση της ζήτησης που καλύπτεται από την αιολική ενέργεια, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Energy Ireland Noel Cunniffe είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι παίζει «κρίσιμο» ρόλο στην προστασία των πελατών από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, ακόμη και σε μήνες που η παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι χαμηλότερη.«Αυτό που είναι ενθαρρυντικό είναι ότι η αιολική ενέργεια κάλυψε το διπλάσιο της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας αυτόν τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, κάτι που είναι μια σημαντική αύξηση. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ακόμη και σε μήνες με χαμηλότερη παραγωγή, η αιολική ενέργεια εξακολουθεί να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία των πελατών από τις χειρότερες από τις αυξήσεις των τιμών χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των ορυκτών καυσίμων», τόνισε χαρακτηριστικά.