Στη Γερμανία παραμένει η τουρμπίνα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream. Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy AG, Christian Bruch, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τουρμπίνα δεν έχει φύγει ακόμη από τη χώρακαι ότι οι συζητήσεις για την παράδοσή του στη Ρωσία συνεχίζονται. Η ροή αερίου από τον αγωγό που συνδέει τη Ρωσία και τη Γερμανία έχει μειωθεί καθώς η τουρμπίνα είχε σταλθεί για επισκευή

Η Μόσχα επέμεινε να λάβει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η τουρμπίνα δεν υπόκειται σε κυρώσεις από τη Δύση, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις επί του παρόντος δεν επηρεάζουν τον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο Christian Bruch πρόσθεσε ότι η Siemens Energy είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στον Nord Stream και τόνισε ότι η συντήρηση είναι ξεχωριστή από την απόφαση της εταιρείας να αποσυρθεί από τη Ρωσία. Η Siemens Energy ανέστειλε τις δραστηριότητές της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη χώρα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους.

Να σημειωθεί ότι ο καγκελάριος Σόλτς είχε επιθεωρήσει (και φωτογραφηθεί μπροστα από) την τουρμπινα διαμηνύοντας στη Ρωσία ότι «μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Δεν υφίστανται τεχνικοί λόγοι για τη μείωση της παροχής φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 και τη μη εκπλήρωση συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου», αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι η Μόσχα αναζητά προφάσεις για να μην την παραλάβει και να μην αυξήσει την παροχή αερίου κυρίως στη χώρα του.