Βρετανία: «Καπέλο» 280 εκατ. Λιρών στους Λογαριασμούς Ρεύματος λόγω Πτωχεύσεων Εταιρειών Προμήθειας

Βρετανία: «Καπέλο» 280 εκατ. Λιρών στους Λογαριασμούς Ρεύματος λόγω Πτωχεύσεων Εταιρειών Προμήθειας
energia.gr
Δευ, 8 Αυγούστου 2022 - 10:19

«Πλήγμα» 280 εκατ. λιρών πρόκειται να δεχτούν οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στην Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας της πτώχευσης εταιρειών προμήθειας ρεύματος, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση διανομής UK Power Networks. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής ηλεκτρισμού της χώρας, έχει λάβει τα σχετικά αιτήματα στο πλαίσιο του

λεγόμενου συστήματος προμήθειας τελευταίας λύσης - ένα σχέδιο το οποίο υπάρχει για να διασφαλίζει ότι ο εφοδιασμός των νοικοκυριών δεν θα διακόπτεται ακόμα και όταν οι προμηθευτές πτωχεύουν.

Η συνολική αξία των αιτημάτων αποτιμάται πως, έως τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους ήταν περίπου 280 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τις ετήσιες καταγραφές της UK Power, ενώ έχει συμφωνήσει με τη ρυθμιστική αρχή Ofgem ότι η πλειοψηφία θα είναι πληρωτέα και θα ανακτηθεί από τους πελάτες μέσω υψηλότερων τιμολογίων.

Η αυξανόμενη αστάθεια στις αγορές ενέργειας που ξεκίνησε στα τέλη του 2021 έχει επιφέρει ένα κύμα χρεοκοπιών προμηθευτών στην Βρετανία.

insider.gr