Η Κρατική Επιδότηση Αλλάζει τα Δεδομένα στο Ρεύμα – Και Μόνο το allazorevma.gr Τα Υπολογίζει Σωστά

Η Κρατική Επιδότηση Αλλάζει τα Δεδομένα στο Ρεύμα – Και Μόνο το allazorevma.gr Τα Υπολογίζει Σωστά
energia.gr
Σαβ, 9 Απριλίου 2022 - 13:06

Σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις προβλέπεται αύξηση των επιδοτήσεων για το ρεύμα για τον μήνα Απρίλιο – μεγαλύτερη από αυτή που έχει δοθεί τους προηγούμενους μήνες. Οι κρατικές επιδοτήσεις φαίνεται ότι θα συνεχίσουν όσο υπάρχουν αυξημένες τιμές ενέργειας

 

Για αυτό, στην σύγκριση του allazorevma.gr μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα υπολογίζοντας τόσο την πρόβλεψη μας για την χρέωση ρήτρας, όσο και την κρατική επιδότηση για τους επόμενους 12 μήνες.

Συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση, η επιλογή μεταβλητού τιμολογίου είναι πλέον η καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι τα σταθερά τιμολόγια δεν επιδοτούνται. Για αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι Πάροχοι τα έχουν στην πράξη καταργήσει με άμεσους (υπέρμετρη αύξηση) ή έμμεσους  (μη διαθεσιμότητα) τρόπους.

          Συνοπτικά οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον Απρίλιο:

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση

Η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως  εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

  • Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα οικιακό τιμολόγιο που καταναλώνει μέχρι 300 KWh/μήνα αυξάνεται από 40 ευρώ τον Μάρτιο σε 72 ευρώ τον Απρίλιο ενώ η ρήτρα οριακής τιμής εκτιμάται στα 80 ευρώ ( ανάλογα με τον Πάροχο )
  • Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές χαμηλής τάσης με παροχή ισχύος μέχρι 25kVA , η μοναδιαία τιμή της επιδότησης αυξάνεται στα 230 ευρώ/ΜWh τον Απρίλιο για το σύνολο της κατανάλωσης.  Οπότε για μια μέση κατανάλωση 2.000KWh η επιδότηση για τον Απρίλιο θα ειναι 460€ ενώ η ρήτρα οριακής τιμής εκτιμάται στα 550 ευρώ ( ανάλογα με τον Πάροχο )

(από allazorevma.gr)