Η Κρατική Επιδότηση και οι Αυξήσεις Αλλάζουν τα Δεδομένα στην Σύγκριση του allazorevma.gr

Η Κρατική Επιδότηση και οι Αυξήσεις Αλλάζουν τα Δεδομένα στην Σύγκριση του allazorevma.gr
energia.gr
Παρ, 18 Μαρτίου 2022 - 19:31

Η κρατική επιδότηση και οι αυξήσεις αλλάζουν τα δεδομένα στην σύγκριση του allazorevma.gr

Σύμφωνα με τις πρόσφατες κρατικές ανακοινώσεις προβλέπεται αύξηση των επιδοτήσεων για το ρεύμα για τον μήνα Απρίλιο – μεγαλύτερη από αυτή που έχει δοθεί τους προηγούμενους μήνες.

Ειναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι οι κρατικές επιδοτήσεις θα υπάρχουν όσο υπάρχουν αυξημένες τιμές ενέργειας.

Για αυτό, στην σύγκριση του allazorevma.gr μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα υπολογίζοντας την πρόβλεψη μας για την χρέωση ρήτρας αλλά και την κρατική επιδότηση για τους επόμενους 12 μήνες.

Η άνοδος των τιμών της ενέργειας έχει οδηγήσει στην κατάργηση ή υπέρμετρη αύξηση των σταθερών τιμολογίων. Συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση (τα σταθερά δεν επιδοτούνται) η επιλογή μεταβλητού τιμολογίου είναι πλέον η καλύτερη επιλογή. 

 

Ακολουθούν οι σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως  εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

  • Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh/μήνα αυξάνεται από 40 ευρώ τον Μάρτιο σε 72 ευρώ τον Απρίλιο
    · Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, για τις πρώτες 150 ΚWh κατανάλωσης επιδοτούνται με 270 ευρώ ανά MWh, από 150 ευρώ τον Μάρτιο.
    · Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 KWh επιδοτούναται με 210 ευρώ ανά MWh από 110 ευρώ τον Μάρτιο.

 

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε μη Οικιακά Τιμολόγια δηλαδή σε αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κ.α.

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης διπλασιάζεται από τα 65 ευρώ/MWh τον Μάρτιο στα 130 ευρώ/ΜWh τον Απρίλιο.

Επιπλέον για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής ενισχύεται με πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ/MWh το σύνολο της κατανάλωσης. Άρα η συνολική μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στα 230 ευρώ/MWh.

 

Φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Η κρατική επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο για όλα τα νοικοκυριά και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Αφορά σε 540.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση για τον Μάρτιο ύψους 20 ευρώ ανά θερμική MWh.

Συνολικά, το όφελος για τα νοικοκυριά ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh

(από allazorevma.gr)