Η Γαλλία θα Τερματίσει τις Επιδοτήσεις Φυσικού Αερίου για Οικίες και θα Ενισχύσει τη Χρήση Αντλιών Θερμότητας

Η Γαλλία θα Τερματίσει τις Επιδοτήσεις Φυσικού Αερίου για Οικίες και θα Ενισχύσει τη Χρήση Αντλιών Θερμότητας
energia.gr
Παρ, 18 Μαρτίου 2022 - 12:21

Η Γαλλία θα τερματίσει τις κρατικές επιδοτήσεις για την εγκατάσταση νέων οικιακών θερμαντήρων αερίου και θα ενισχύσει την υποστήριξη για θέρμανση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε μια προσπάθεια να μειώσει περαιτέρω την εξάρτηση από τις ρωσικές εξαγωγές ορυκτών καυσίμων, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ως μέρος ενός κυβερνητικού «σχεδίου ανθεκτικότητας» με στόχο να βοηθήσει νοικοκυριά και εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Γαλλία θέλει να τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου έως το 2027.

Για να μειώσει τη ζήτηση φυσικού αερίου, η Γαλλία θα μεταρρυθμίσει το πρόγραμμα επιδοτήσεων «MaPrimeRenov» για να επιταχύνει την αντικατάσταση των θερμαντήρων με καύση ορυκτών καυσίμων με ανανεώσιμες πηγές θέρμανσης, όπως αντλίες θερμότητας και θερμαντήρες βιομάζας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών συστημάτων.

Από τις 15 Απριλίου έως τα τέλη του 2022, θα αυξήσει κατά 1.000 ευρώ (1.102 $) την επιδότηση για την «ενάρετη» θέρμανση κατοικιών και θα καταργήσει τις επιδοτήσεις για νέες εγκαταστάσεις θέρμανσης αερίου.