Δύο γερμανικοί κολοσσοί, οι Volkswagen και Robert Bosch ενώνουν δυνάμεις προκειμένου να ανεβάσουν ταχύτητα στην πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση και να ανταγωνιστούν επί  ίσοις όροις την Tesla στην ανάπτυξη λογισμικού

Η μονάδα λογισμικού της VW, Cariad, θα συνεργαστεί με τον κορυφαίο πάροχο εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο για την ανάπτυξη λειτουργιών που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να αφήνουν προσωρινά τα χέρια από το τιμόνι. Τα πρώτα οχήματα με λειτουργία αυτόματου πιλότου αναμένεται να είναι έτοιμα το 2023. Για την επίτευξη του στόχου θα εργαστούν περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι των δύο εταιρειών. 

«Η αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι κλειδί για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cariad, Ντιρκ Χίλγκενμπεργκ. «Με τη συνεργασία μας θα ενισχύσουμε τη φήμη της Γερμανίας ως δύναμης καινοτομίας» συμπλήρωσε.

Ο ανταγωνισμός είναι οξύς. Η Mercedes Benz της Daimler πέρυσι κέρδισε τη στήριξη των ρυθμιστικών αρχών για την ανάπτυξη πλήρως αυτοματοποιημένων οχημάτων στη Γερμανία, με ένα σύστημα μάλιστα που είναι Eπιπέδου 3 - δηλαδή μία κλίμακα υψηλότερη από το Autopilot της Tesla που είναι Επιπέδου 2. Η Mobileye της Intel, η Waymo της Alphabet και η Baidu επίσης αναπτύσσουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. 

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")