Το Βραβείο για τη Διάκριση στα Παγκόσμια Βραβεία Ψηφιακής Τεχνολογίας “WITSA Global ICT Excellence Awards 2021” Παρέλαβε Χθες το nvbird®️και η nvisionist στο Πλαίσιο του digital economy forum 2021

Το Βραβείο για τη Διάκριση στα Παγκόσμια Βραβεία Ψηφιακής Τεχνολογίας “WITSA Global ICT Excellence Awards 2021”  Παρέλαβε Χθες το nvbird®️και η nvisionist στο Πλαίσιο του  digital economy forum 2021
energia.gr
Τετ, 22 Δεκεμβρίου 2021 - 14:17

Με την απονομή των “WITSA Global ICT Excellence Awards 2021”, τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον World Information Technology and Services Alliance, ολοκληρώθηκαν χθές το βράδυ οι εργασίες του ετήσιου θεσμικού συνεδρίου για τη ψηφιακή οικονομία - digital economy forum 2021): digitalization no longer a choice but a necessity - το οποίο διοργανώνεται από το  Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στο πλαίσιο αυτό, το Global ICT Award Winner στην κατηγορία “Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)” απονεμήθηκε στο nvbird®️ και την nvisionist

Το βραβείο παρέλαβε από την Πρόεδρο του ΣΕΠΕ κυρία Γιώτα Παπαρίδου και το Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου και Πρόεδρο του WITSA, κύριο Γιάννη Σύρρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της nvivionist, κύριος Τάσος Αλέφαντος. Όπως υπογραμμίστηκε κατά την απονομή, η υποψηφιότητα του nvbird και της nvisionist έλαβε τριπλάσια βαθμολογία από το δεύτερο νικητή. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της nvisionist, κύριος Τάσος Αλέφαντος, υπογράμμισε «Η διάκριση του nvbird® και της nvisionist με το βραβείο “Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)” από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA), πέρα από μεγάλη τιμή, αποτελεί ακόμα μία διεθνή επιβράβευση της προσπάθειάς μας να γίνει το nvbird® σύστημα αναφοράς στην αποτροπή πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες ή αεροπλάνα. Όλοι στην οικογένεια της nvisionist είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την πορεία αλλά και την εξωστρέφεια της εταιρείας. Μέσα από αυτήν τη διάκριση κρατάμε ψηλά την Ελληνική σημαία σε ένα πεδίο όπου καταφέρνουμε να προσελκύουμε τα βλέμματα διεθνώς  και την ίδια στιγμή διαπρέπουμε ανάμεσα σε παγκόσμιους κολοσσούς.  Αποδεικνύουμε ακόμα μια φορά, ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να καινοτομούν και στην παγκόσμια αγορά ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και στην παγκόσμια αγορά πράσινης ενέργειας». 

Το nvbird® αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και τα αεροδρόμια, με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και στο εξωτερικό. Εφαρμόζεται σε αεροδρόμια και αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών και ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης. Στηρίζεται σε εξειδικευμένους αλγόριθμους, βάσει των οποίων το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει τα πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες, αναλύει την πορεία τους, ενεργοποιεί ηχεία με ήχους ώστε να τα απομακρύνει από τις ανεμογεννήτριες και σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν σταματάει την ανεμογεννήτρια ώσπου να απομακρυνθούν. 

Η nvisionist είναι μία καινοτόμος Ελληνική start-up υψηλής τεχνολογίας εταιρεία που ειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine learning). Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρεία στις ολοκληρωμένες περιβαλλοντολογικές λύσεις end to end που προσφέρει στον τομέα του Green Energy. Σχεδιάζει και παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος όλων: του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, των τοπικών κοινοτήτων, της πράσινης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας αλλά και της επιχειρηματικής αποδοτικότητας με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η τεχνογνωσία της εταιρείας καλύπτει ακόμα τους τομείς ανάπτυξης και συντήρησης έργων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εφαρμογών Μηχανικής Όρασης και έργων Βιώσιμης Ενέργειας. Το στελεχιακό δυναμικό της διαθέτει ένα πολυετές ιστορικό επιτυχημένων έργων σε διάφορους τομείς και αγορές, κυρίως στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Η nvisionist είναι μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), της Wind Europe, όπως επίσης και μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας).