Σταθερό το Ισραήλ με το Ιράν - Δεν θα Αναγνωρίσει Διεθνή Συμφωνία για τα Πυρηνικά

Σταθερό το Ισραήλ με το Ιράν - Δεν θα Αναγνωρίσει Διεθνή Συμφωνία για τα Πυρηνικά
energia.gr
Τετ, 24 Νοεμβρίου 2021 - 19:49

Έτοιμο να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με το Ιράν εμφανίζεται το Ισραήλ, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ να επαναλαμβάνει σε χθεσινές του δηλώσεις ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται από καμία συμφωνία της Τεχεράνης με τις διεθνείς δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Οι δηλώσεις Μπένετ έγιναν με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, που ξεκινούν στις 29 του μήνα. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία επί Τραμπ, με τον νυν Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να δείχνει πρόθυμος για έναν υπό όρους νέο συμβιβασμό με την Τεχεράνη

Ο Μπένετ, που ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούνιο, δήλωσε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται «στο πιο προηγμένο στάδιο του πυρηνικού της προγράμματος».

Αν και η κυβέρνησή του έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι θα είναι ανοικτή σε μια νέα συμφωνία με το Ιράν, με αυστηρότερους περιορισμούς, ο Μπένετ επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αναλάβει δράση εναντίον του βασικού του εχθρού.

«Ζούμε σε περίπλοκους καιρούς. Είναι πιθανό να υπάρξουν διαμάχες με τους καλύτερους φίλους μας», επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την ασφάλεια στο Reichman University που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης. «Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν υπάρξει νέα συμφωνία, το Ισραήλ φυσικά δεν θα συμμετέχει σε αυτή», τόνισε.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")