Η κρατική επιδότηση την οικιακών τιμολογίων του ρεύματος μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης αλλάζει ριζικά το σκηνικό στη αγορά για τους οικιακούς πελάτες

Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις, 

τα σταθερά τιμολόγια παίρνουν επιδότηση μόνο 2 λεπτά την κιλοβατώρα

και τα μεταβλητά επιδοτούνται με 13 λεπτά την κιλοβατώρα.

Το allazorevma.gr υπολογίζει ότι στο παρακάτω απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο, τα μεταβλητά τιμολόγια γίνονται πλέον πιο ελκυστικά.για τους καταναλωτές: 
  • Η επιδότηση συνεχίζεται ορισμένους μήνες μέσα στο 2022, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση.
  • Η χονδρική τιμή (και συνεπώς η ρήτρα) μειώνεται, όπως προβλέπεται με βάση τις τρέχουσες τιμές στις προθεσμιακές αγορές.
Είναι πλέον καλύτερα για τους οικιακούς καταναλωτές να επιλέξουν μεταβλητά τιμολόγια (με ρήτρα αλλά χωρίς ποινή πρόωρης αποχώρησης) δεδομένου ότι αν μείνουν στα σταθερά, εκτός των άλλων, διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν “κλειδωμένοι” σε μη ανταγωνιστική τιμή για τα επόμενα 2 χρόνια!
 
Το allazorevma.gr προσπαθώντας πάντα να δίνει την πιο ρεαλιστική εκτίμηση της δαπάνης και του οφέλους στους χρήστες του  έχει προσαρμόσει από 16/11 τον αλγόριθμο του στο παραπάνω σενάριο και παρουσιάζει τα αποτελέσματα της σύγκρισης λαμβάνοντας υπόψη την κρατική επιδότηση.
 
Προτείνουμε στους καταναλωτές να κάνουν την σύγκριση και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό, γιατί κάθε μέρα που καθυστερούν χάνουν ένα μέρος από την επιδότηση.