Η Γερμανική RWE Σχεδιάζει να Επενδύσει $ 21 δισ., σε Πράσινες Τεχνολογίες και Υποδομές στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030

Η Γερμανική RWE Σχεδιάζει να Επενδύσει $ 21 δισ., σε Πράσινες Τεχνολογίες και Υποδομές στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030
energia.gr
Παρ, 22 Οκτωβρίου 2021 - 10:47

Η RWE, η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει οι επενδύσεις της σε πράσινες τεχνολογίες και υποδομές στη Βρετανία να φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια λίρες (21 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030. Αυτό περιλαμβάνει τα ήδη ανακοινωθέντα 5 δισεκατομμύρια λίρες που δαπανά η RWE με συνεργάτες της σε δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα - Triton Knoll και Sofia - και παράγοντες στην ανάπτυξη τεσσάρων νέων πάρκων συνολικής ισχύος 2,6 γιγαβάτ (GW).

 

Η RWE, της οποίας οι τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας περιλαμβάνουν άνθρακα, πυρηνικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι επίσης ο προτιμώμενος πλειοδότης για δύο νέες παρακείμενες υπεράκτιες τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Dogger Bank στη Βόρεια Θάλασσα, με πιθανή εγκατεστημένη ισχύ 3 GW.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις βασικές αγορές της RWE», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Markus Krebber. «Βλέπουμε το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια ελκυστική τοποθεσία για συνεχείς επενδύσεις, η οποία παρουσιάζει ένα σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο και διαθέτει μεγάλους φυσικούς αιολικούς πόρους».

Η ενεργειακή αγορά της Βρετανίας έχει χτυπηθεί από τις τιμές ρεκόρ χονδρικής ενέργειας που έχουν οδηγήσει πολλούς προμηθευτές εκτός λειτουργίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς είναι περιορισμένοι στο πόσες από τις αυξήσεις τιμών μπορούν να μετακυλήσουν.