Τριάντα δύο χώρες συντάχθηκαν με τις ΗΠΑ σε ένα σύμφωνο που αναπτύχθηκε με την Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά 30% έως το 2030. Η συμφωνία είναι μέρος μιας προσπάθειας για τον καθορισμό νέων στόχων για την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη πριν από τη μεγάλη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη τον επόμενο μήνα. Το μεθάνιο είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο αέριο θερμοκηπίου μετά το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά είναι πολύ πιο ισχυρό βραχυπρόθεσμα στην ικανότητά του να θερμαίνει τον πλανήτη. Είναι το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου

και επίσης απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα από τους χώρους υγειονομικής ταφής, τα ζώα και την απόψυξη του μόνιμου πάγου.

Η διάσκεψη στοχεύει να πείσει τα έθνη να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, έτσι ώστε οι θερμοκρασίες να μην αυξηθούν περισσότερο από 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση - το όριο πέραν του οποίου οι επιστήμονες λένε ότι οι κίνδυνοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη αυξάνονται πάρα πολύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι τέσσερις μεγαλύτεροι παραγωγοί εκπομπών μεθανίου - η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία και η Βραζιλία - δεν έχουν ενταχθεί στη δέσμευση, εννέα από τους 20 κορυφαίους ρυπαντές μεθανίου στον κόσμο έχουν υπογράψει, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Ινδονησία, το Πακιστάν, το Μεξικό, η Νιγηρία, η Αργεντινή και Ιράκ, εκτός από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.