Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου αναφοράς του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου ενισχύθηκε 1,9% στα 3.022,5 δολάρια τον τόνο, αφότου προηγουμένως είχε ανέλθει στα 3.044 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008

Οι τιμές του αλουμινίου εκτινάχτηκαν τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 λόγω των αυξήσεων στο κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του μετάλλου, καθώς και της μείωσης της κινεζικής παραγωγής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κινεζική παραγωγή η οποία είχε ήδη περιοριστεί από την ατζέντα του Πεκίνου κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δέχθηκε περαιτέρω χτύπημα από τα ενεργειακά «blackout» που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές της χώρας. 

Οι τιμές της ενέργειας στην Κίνα έχουν εκτιναχτεί σε πολυετή υψηλά και σε επίπεδα ρεκόρ, με την Ινδία να αντιμετωπίζει επίσης ενεργειακό κραχ.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου αναφοράς του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου ενισχύθηκε 1,9% στα 3.022,5 δολάρια τον τόνο, αφότου προηγουμένως είχε ανέλθει στα 3.044 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008.

Οι τιμές έχουν πραγματοποιήσει άλμα 50% φέτος, μετά από άνοδο 9% το 2020.

(από euro2day.gr)