EDP: Η Τέταρτη Μεγαλύτερη Εταιρεία ΑΠΕ στον Κόσμο Εγκαινιάζει το Μεγαλύτερο Ηλιακό Συγκρότημα στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, με Εγκατεστημένη Ισχύ 252 MWdc

EDP: Η Τέταρτη Μεγαλύτερη Εταιρεία ΑΠΕ στον Κόσμο Εγκαινιάζει το Μεγαλύτερο Ηλιακό Συγκρότημα στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, με Εγκατεστημένη Ισχύ 252 MWdc
energia.gr
Δευ, 11 Οκτωβρίου 2021 - 14:31

Τη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εγκαινίασε το μεγαλύτερο ηλιακό συγκρότημα στην Πολιτεία του Σάο Πάολο και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Βραζιλία, με εγκατεστημένη ισχύ 252,29 MWdc. Το ηλιακό συγκρότημα, που βρίσκεται στην πόλη Pereira Barreto, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, που αναπτύσσεται, κατασκευάζεται και λειτουργεί από την εταιρεία

Το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής και συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμης απασχόλησης. Το έργο έχει ήδη οδηγήσει στη δημιουργία 1.500 θέσεων εργασίας από την έναρξη της κατασκευής του, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές (56%) είναι τοπικού επιπέδου. 

Το έργο καλύπτει συνολική έκταση 455 εκταρίων, που ισοδυναμεί με 421 γήπεδα ποδοσφαίρου, και θα αποτρέψει περισσότερους από 150 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως. 

"Το Pereira Barreto αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας για διαφοροποίηση, εν προκειμένω στη φωτοβολταϊκή ηλιακή ενέργεια. Η Βραζιλία αποτελεί βασική αγορά για την επίτευξη του επιχειρηματικού μας σχεδίου. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε παρόμοια έργα στην εν λόγω περιοχή, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας και παραμένοντας προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος. Αλλάζουμε το αύριο τώρα", αναφέρει ο Miguel Stilwell d'Andrade, διευθύνων σύμβουλος της EDP και της EDP Renováveis.  

Με σχεδόν 600.000 φωτοβολταϊκά πάνελ, το ηλιακό πάρκο θα παράγει έως και 547.000 MW ετησίως - αρκετά για να προμηθεύσει μια πόλη με περισσότερους από 750.000 κατοίκους. 

Η εταιρεία, η οποία θα αξιοποιήσει εμπορικά την πράσινη ενέργεια που θα προέλθει από το μεγάλο αυτό ηλιακό έργο, θα είναι η EDP Brazil, μέσω της εμπορικής της εταιρείας, που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο ιδιωτικό έμπορο και τον μεγαλύτερο έμπορο λιανικής στη βραζιλιάνικη αγορά.

Σχετικά με την EDP Renewables (EDPR)

Η EDP Renewables αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο. Με έναν υγιή σχεδιασμό ανάπτυξης, περιουσιακά στοιχεία πρώτης κλάσης και κορυφαία λειτουργική ικανότητα, η EDPR γνώρισε εξαιρετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει πλέον παρουσία σε 17 διεθνείς αγορές (Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Κολομβία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Χιλή, Βιετνάμ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες).

Η EDPR δεσμεύεται για την προώθηση των κοινωνικών εξελίξεων όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ολοκλήρωση. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην ένταξή της στο Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg και στο γεγονός ότι έχει πιστοποιηθεί ως Top Employer 2020 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά και ως Top Workplace 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εστιασμένες στους εργαζόμενους πολιτικές της εταιρείες.

Η Energias de Portugal, S.A. ("EDP"), ο κύριος μέτοχος της EDPR, είναι μια παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία και πρωτοπόρος στη δημιουργία αξίας, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Η EDP περιλαμβάνεται στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones επί 13 συναπτά έτη.