Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Τρία βραβεία σε ιδιαίτερα σημαντικές κατηγορίες κατάκτησε  η nvisionist και η πρωτοπόρος εφαρμογή nvbird®️, στα φετινά  Impact BITE Awards 2021, τον πιο σημαντικό θεσμό επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα,  ο οποίος διοργανώνεται από την Boussias, υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ και με την τιμητική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του ΟΠΑ

 

Στη δέκατη επετειακή διοργάνωση των Impact BITE Awards 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, η nvisionist και το nvbird®, ήταν από τους μεγάλους νικητές, καθώς διακρίθηκαν με 1 Platinum και 2 Gold βραβεία. Οι κατηγορίες, στις οποίες τιμήθηκε η εταιρία είναι:

 

·         Platinum Βραβείο

 

στην κατηγορία κορυφαία βραβεία της χρονιάς η nvisionist και το nvbirdBird Detection & Monitoring System βραβεύτηκε ως το έργο που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από τους κριτές.

 

 

 

·         Gold Βραβείο

 

στην Ενότητα 2 - εξειδικευμένες κλαδικές εφαρμογές η nvisionist και το nvbird - Bird Detection & Monitoring System τιμήθηκαν στον τομέα της Ενέργειας.

 

 

 

·         Gold Βραβείο

 

στην Ενότητα 3 - Νέες Tεχνολογικές Τάσεις σε εφαρμογές και υπηρεσίες, η nvisionist και το nvbirdBird Detection & Monitoring System τιμήθηκαν στην κατηγορία (AI) Tεχνητή Νοημοσύνη.

 

Η τριπλή διάκριση της nvisionist και του nvbird αποτελεί μία επιπλέον επιβεβαίωση τόσο της αξίας όσο και του κορυφαίου επιπέδου λύσεων ψηφιακής τεχνολογίας, που μπορούν να προσφέρουν τα Ελληνικά μυαλά σε παγκόσμιο επίπεδο, στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

 

Τα βραβεία παρέλαβαν για  την nvisionist οι κ.κ Τάσος Αλέφαντος και Βασίλης Ορφανός. «Τα σημερινά βραβεία ανήκουν σε όλη την οικογένεια της nvisionist. Πέρα από μεγάλη χαρά είναι και ιδιαίτερη τιμή, για μία προσπάθεια η οποία πολύ συντομα διακρίνεται, και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, ως μία παγκοσμίως καινοτόμα και  μοναδική λύση. Μία εφαρμογή «προϊόν» μεγάλης τεχνογνωσίας στο ΙΤ αλλά και στην επιχειρηματική στρατηγική της αιολικής ενέργείας» σημείωσε ο κύριος Τάσος Αλέφαντος Διευθύνων Σύμβουλος της nvisionist. Ο ειδικά επί του άνω αντικειμένου εξειδικευμένος Σύμβουλος και κατ΄ επέκταση  εκπρόσωπός της εταιρίας, κ. Βασίλης Ορφανός, μεταξύ άλλων ανέφερε « … μια Ισπανική παροιμία, πατρίδα πολλών μεγάλων εξερευνητών, λέει, περιπατητή δεν υπάρχουν δρόμοι ανοιχτοί, το δρόμο τον ανοίγεις με το περπάτημα σου! Ετσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε στην nvisionist, καινοτομώντας σε παγκόσμιο επίπεδο και δημιουργώντας υψηλή προστιθέμενη αξία για όλους και με αυτήν τη φιλοσοφία θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

 

Το nvbird® αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον. Εφαρμόζεται σε αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών και ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης. Στηρίζεται σε εξιδικευμένους αλγόριθμους, βάσει των οποίων το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει με εξαιρετική ακρίβεια πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες, αναλύει την πορεία τους, ενεργοποιεί ηχεία με ήχους ώστε να τα απομακρύνει από τις ανεμογεννήτριες και σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν σταματάει την ανεμογεννήτρια ώσπου να απομακρυνθούν.

 

Το nvbird® ξεχωρίζει για την καινοτομία του, αφού διακρίθηκε ως η δεύτερη αρτιότερη καινοτόμα τεχνολογική λύση στο Technology Workshop 2021 της Wind Europe, ενώ  προσθέτει υπεραξία στην αιολική ενέργεια, σχεδόν εκμηδενίζοντας τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις των ανεμογεννητριών, αυξάνοντας στο μέγιστο την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα σπάνια πτηνά από την πρόσκρουση τους στις ανεμογεννήτριες.

 

Η nvisionist είναι μία καινοτόμος Ελληνική start-up υψηλής τεχνολογίας εταιρεία που ειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine learning). Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρεία στις ολοκληρωμένες περιβαντολογικές λύσεις end to end που προσφέρει στον τομέα του Green Energy. Σχεδιάζει και παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος όλων: του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, των τοπικών κοινοτήτων, της πράσινης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας αλλά και της επιχειρηματικής αποδοτικότητας με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Η τεχνογνωσία της εταιρείας καλύπτει ακόμα τους τομείς ανάπτυξης και συντήρησης έργων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εφαρμογών Μηχανικής Όρασης και έργων Βιώσιμης Ενέργειας. Το στελεχιακό δυναμικό της διαθέτει ένα πολυετές ιστορικό επιτυχημένων έργων σε διάφορους τομείς και αγορές, κυρίως στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Η nvisionist είναι μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) μέλος της Wind Europe, όπως επίσης και μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας).