Η ΑΒΒ Διαθέτει τον πιο Γρήγορο Φορτιστή Ηλεκτρικών Οχημάτων (Video)

Η ΑΒΒ Διαθέτει τον πιο Γρήγορο Φορτιστή Ηλεκτρικών Οχημάτων (Video)
energia.gr
Πεμ, 30 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:20

Ο νέος Terra 360 της ABB είναι ένας αρθρωτός φορτιστής που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και τέσσερα οχήματα με δυναμική κατανομή ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους. Απλώς θα συνδεθούβ στην επόμενη υποδοχή. Ο νέος φορτιστής έχει μέγιστη ισχύ 360 kW και είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 15 λεπτά ή λιγότερο

καλύπτοντας τις ανάγκες διαφόρων χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων, είτε χρειάζονται γρήγορη φόρτιση είτε για να γεμίσουν την μπαταρία τους ενώ ψωνίζουν.

«Με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ακολουθούν πολιτικές που ευνοούν την ηλεκτροκίνηση και τα δίκτυα φόρτισης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ζήτηση για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά για σταθμούς φόρτισης που είναι γρήγοροι, βολικοί και εύχρηστοι, είναι υψηλότερο από ποτέ», δήλωσε ο Frank Muehlon, Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρονικής Κινητικότητας της ABB. "Ο Terra 360, με επιλογές φόρτισης που ταιριάζουν σε διάφορες ανάγκες, είναι το κλειδί για την ικανοποίηση αυτής της ζήτησης και την επιτάχυνση της υιοθέτησης της ηλεκτρονικής κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο."

«Είναι μια συναρπαστική μέρα για την ABB, η οποία ως παγκόσμιος ηγέτης στη γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, διαδραματίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer στην ABB. «Με τις οδικές μεταφορές να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα πέμπτο των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η ηλεκτρονική κινητικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του κλιματικού στόχου του Παρισιού. Θα οδηγήσουμε επίσης με το παράδειγμα αλλάζοντας ολόκληρο τον στόλο μας με περισσότερα από 10.000 οχήματα σε οχήματα που δεν εκπέμπουν ».

Ο ταχυφορτιστής Terra 360 που θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη προς το τέλος του 2021 και στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις περιοχές Ασίας -Ειρηνικού το 2022,  έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες και προσδοκίες των οδηγών EV. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία πεδίου που αποκτήθηκε από τη μεγάλη εγκατεστημένη βάση της ABB E-mobility, ο Terra 360 προσφέρει ταχύτητα και ευκολία μαζί με άνεση, ευκολία χρήσης και αίσθηση οικειότητας.