Ο ισπανικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύων φυσικού αερίου Enagas και η εταίρος του OMERS σχεδιάζουν να πουλήσουν τις συμμετοχές που κατέχουν σε μονάδα φυσικού αερίου στη Χιλή. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Expansion, προσέλαβαν τις επενδυτικές τράπεζες Rothschild & Co. και Credit Suisse για να διερευνήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Enagas σκοπεύει να διαθέσει το ποσοστό ύψους 45% που κατέχει στη μονάδα μετατροπής υγροποιημένου φυσικού αερίου σε αέριο στο λιμάνι Quintero, για την μετέπειτα διάθεσή του στην αγορά της Χιλής, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της που περιλαμβάνει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.

Το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο OMERS, που κατέχει σχεδόν το 35% της μονάδες στο Quintero, επιδιώκει επίσης να πουλήσει το μερίδιό του, με βάση πάντα το δημοσίευμα της Expansion.

Η αξία της μονάδας υπολογίζεται σε περισσότερα από 1 δισ. ευρώ (1,17 δισ. δολάρια), αναφέρει.

Εκπρόσωπος της Enagas αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ οι Rothschild και Credit Suisse δεν στις εκκλήσεις για σχολιασμό.

capital.gr