Αλουμίνιο: Goldman και Citi Αυξάνουν τις Προβλέψεις τους – Η Αντίθετη Άποψη και οι Φόβοι για Απότομη Πτώση

Αλουμίνιο: Goldman και Citi Αυξάνουν τις Προβλέψεις τους – Η Αντίθετη Άποψη και οι Φόβοι για Απότομη Πτώση
energia.gr
Τρι, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:54

Η άνοδος του αλουμινίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών οδήγησε ορισμένους αναλυτές στον διπλασιασμό των προβλέψεων τους για τα κέρδη του μετάλλου. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που προειδοποιούν ότι η κορυφή του είναι στα τρέχοντα επίπεδα

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η Goldman Sachs και η Citigroup αύξησαν τις προβλέψεις τους για την τιμή του αλουμινίου. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου Trafigura δήλωσε στο Bloomberg TV ότι το μέταλλο οδεύει προς νέο υψηλό ρεκόρ εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης και της αύξησης των ελλειμμάτων της παραγωγής.

Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Το ράλι μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική πτώση, σύμφωνα με την China Nonferrous Metals Association, η οποία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προμήθειες δεν παρουσιάζουν αξιοσημείωτο έλλειμμα και η κατανάλωση δεν είναι αρκετά ισχυρή για να δικαιολογήσει τέτοιες τιμές. Το αλουμίνιο μπορεί να υποχωρήσει γρήγορα μόλις οι υψηλές τιμές περιορίσουν τη ζήτηση και υπάρξουν υποκατάστατα, επισήμανε.

Ο Jorge Vazquez, διευθύνων σύμβουλος της Harbor Intelligence, συμφωνεί, λέγοντας ότι η δυναμική της ζήτησης έχει πλέον ξεπεράσει την κορυφή του κύκλου.

«Βλέπουμε τη δομική ζήτηση της Κίνας να μειώνεται» και να αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης ή χρηματοπιστωτικής κρίσης, δήλωσε ο Vazquez την Πέμπτη στο βιομηχανικό συνέδριο της Harbor Intelligence στο Σικάγο. «Η τρέχουσα αύξηση της ζήτησης είναι υπερβολική και αναμένεται να τελειώσει με ένα απότομο hangover».

(από mononews.gr)