Το περιστατικό που σημειώθηκε σε τάνκερ ανοικτά της Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το οποίο θεωρήθηκε “πιθανή πειρατεία” ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας (UKMTO). Τα πρόσωπα που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο “το εγκατέλειψαν” και πλέον το τάνκερ είναι “ασφαλές” και “το περιστατικό τελείωσε”, επεσήμανε η UKMTO στον λογαριασμό της στο Twitter.

 

Τρεις πηγές υπηρεσιών ασφαλείας της ναυσιπλοΐας δήλωσαν στο Reuters χθες Τρίτη ότι το τάνκερ Asphalt Princess κατελήφθη από δυνάμεις που φέρονται να στηρίζονται από το Ιράν, κάτι που η Τεχεράνη διέψευσε.

Η UKMTO χαρακτήρισε σήμερα την πιθανή πειρατεία “ολοκληρωμένη”, όμως δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πλοίο που εμπλεκόταν.

Το συμβάν σημειώθηκε πέντε ημέρες μετά την επίθεση σε πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Ομάν, από την οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος και για την οποία δυτικές χώρες κατηγόρησαν το Ιράν. 

Να σημειωθεί ότι η βρετανική υπηρεσία θαλάσσιου εμπορίου είχε  προειδοποιήσει για «πιθανή πειρατεία» στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ένοπλων είχε επιβιβαστεί στο δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Σύμφωνα με το MarineTraffic.com, τα δεδομένα δορυφορικής παρακολούθησης του πλοίου έδειξαν ότι κατευθύνεται αργά προς τα ιρανικά ύδατα έξω από το λιμάνι του Jask.