Ομάδα ένοπλων ατόμων φέρεται να κατέσχεσε ένα δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η βρετανική υπηρεσία θαλάσσιου εμπορίου προειδοποίησε για «πιθανή πειρατεία» στην περιοχή. Οι βρετανικές αρχές προειδοποίησαν αρχικά τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή ότι «ένα επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη» στα ανοικτά των ακτών της Φουτζέιρα πριν από λίγες ώρες λέγοντας ότι επρόκειτο για «πιθανή πειρατεία».

Σύμφωνα με πηγές του ITV News στο δεξαμενόπλοιο επιβιβάστηκαν δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν. 

Σύμφωνα με το MarineTraffic.com, τα δεδομένα δορυφορικής παρακολούθησης του πλοίου έδειξαν ότι κατευθύνεται αργά προς τα ιρανικά ύδατα έξω από το λιμάνι του Jask.

Το σκάφος που πιστεύεται ότι βρίσκεται υπό ομηρεία είναι το Asphalt Princess με σημαία Παναμά.

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την κατάσταση, με έναν εκπρόσωπο να λέει: "Ερευνούμε επειγόντως ένα περιστατικό σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών των ΗΑΕ".

Νωρίτερα, τέσσερα δεξαμενόπλοια ενημέρωσαν περίπου την ίδια στιγμή μέσω των ιχνηλατών του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης ότι «δεν ήταν υπό έλεγχο», σύμφωνα με το MarineTraffic.com.

Το Ιράν, το οποίο κατηγορήθηκε για μια πρόσφατη επίθεση με δεξαμενόπλοιο που σκότωσε έναν Βρετανό υπήκοο, προφανώς έχει ήδη αρνηθεί την ευθύνη για το συμβάν στα ανοικτά των ΗΑΕ.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντεινόμενων εντάσεων μεταξύ Ιράν και Δύσης σχετικά με την κατεστραμμένη πυρηνική συμφωνία και καθώς η εμπορική ναυτιλία στην περιοχή βρέθηκε στο στόχαστρο για αυτό.