Ανάρτηση του ΑΔΜΗΕ στο Linkedin για την Επίσκεψη Μητσοτάκη- Σκρέκα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας

Ανάρτηση του ΑΔΜΗΕ στο Linkedin για την Επίσκεψη Μητσοτάκη- Σκρέκα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας
energia.gr
Δευ, 2 Αυγούστου 2021 - 19:00

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα στο  Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι, ο Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς πραγματοποίησε στον λογαριασμό που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin την παρακάτω ανάρτηση:

"Υποδεχθήκαμε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ενέργειας και ανώτατα διοικητικά στελέχη των αρμόδιων φορέων και παραγωγών προκειμένου συνοντιστούν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης επάρκειας του Συστήματος εν μέσω ακραίων συνθηκών καύσωνα. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει».

Ο ΥΠΕΝ Kostas Skrekas δήλωσε: «Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων παρουσίασε όλα τα μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης που έχουμε λάβει ώστε να αντιμετωπίσουμε όποια -ακόμα και απίθανη- περίπτωση συμβεί κάτι τέτοιο». 

Ο Πρόεδρος & CEO του ΑΔΜΗΕ Manos Manousakis δήλωσε: «Το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας βρίσκεται υπό πίεση και είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την ετοιμότητά μας. Είμαστε συνεχώς πάνω από τα πράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, των βιομηχανιών και των πολιτών της χώρας». #resilientinfrastructure #climatecrisis #powersaving #powergrids "