Η γαλλική εταιρεία Thales αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα αφού εμφάνισε έσοδα α΄ εξαμήνου αυξημένα κατά 9,8% σε συγκρίσιμη βάση, κυρίως χάρη στον εμπορικό χώρο και στην άμυνα. Η μεγαλύτερη εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών της Ευρώπης, της οποίας τα συστήματα κυμαίνονται από ραντάρ και σιδηροδρόμους,

μέχρι βιομετρικούς αισθητήρες και δορυφόρους, τόνισε πως η αύξηση αποδίδεται σε μια ευρεία ανάκαμψη από τα χειρότερα στάδια της πανδημίας.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν 37% στα 8,244 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη στα μεγάλα συμβόλαια για δορυφόρους στην Ευρώπη, στον Καναδά και στην Ινδονησίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η αύξηση των παραγγελιών αυξάνουν την εμπιστοσύνη, ενώ προειδοποίησε πως το επιχειρηματικό κλίμα "συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα”.

 
Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα της Thales υπερδιπλασιάστηκαν στα 768 εκατ.  Ευρώ στο α΄ εξάμηνο από τα 348 εκατ. Ευρώ πριν από έναν χρόνο, καθώς οι πωλήσεις εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 8,423 δισ. ευρώ.

Τώρα η εταιρεία αναμένει πωλήσεις για το 2021 ύψους 17,5-18 δισ. Ευρώ, έναντι προηγούμενου στόχου για 17,1-17,9 δισ. ευρώ.

Οι νέες προοπτικές για τις πωλήσεις έρχονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες οικονομικές διαταραχές ή διαταραχές από τη δημόσια υγεία και ότι θα υπάρξει επιστροφή στην ομαλότητα, σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα ημιαγωγών.

capital.gr